cod portocaliu de ger în aproape toată țara. doar cinci județe nu sunt sub avertizare

Meteorologii de la ANM au emis luni dimineață o avertizare de cod portocaliu de ger, care este valabilă pentru toate județele din țară mai puțin în Caraș Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare Cod portocaliu de ger, valabilă în 36 de județe și în Municipiul București, precum și o avertizare Cod galben de temperaturi extrem de scăzute pentru cinci județe, valabile pe durata zilelor 9 și 10 ianuarie, anunță agerpres.ro. Potrivit meteorologilor, atât luni, cât și marți, va fi în vigoare Codul portocaliu în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania și în Maramureș, unde gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între—29 și—15 grade, iar maximele între—15 și—10 grade.
De asemenea, avertizarea Cod galben de ger va fi valabilă în zilele de 9 și 10 ianuarie în Crișana și în Banat, în județele Caraș — Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu-Mare. În aceste zone, vremea va fi geroasă îndeosebi în cursul nopților și al dimineților, când valorile termice se vor situa frecvent sub—15 grade.
În perioada următoare, ANM va emite noi mesaje privind evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice periculoase.

Ultima oră

Comentariul meu