sibieni rămași înzăpeziți în harghita. gps-ul i-a băgat pe un drum lăturalnic

Trei persoane din Sibiu printre care și un adolescent de 15 ani au rămas înzăpeziți vineri seară pe un drum din județul Harghita. Aceștia doreau să viziteze fosta vilă de vânătoare a lui Ceaușescu și au ajuns pe un drum greșit din cauza GPS-ului.

Turiștii care au rămas înzăpeziți vineri seara pe un drum lăturalnic din zona Șicasău-Zetea au fost direcționați greșit de GPS-ul autoturismului și a fost nevoie de intervenția unui echipaj de la ISU Harghita pentru a-i îndruma către drumul principal, anunță agerpres.ro. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că autoturismul în care se aflau doi adulți și un adolescent de 15 ani a fost găsit la aproximativ 10 km față de drumul principal. Aceștia erau din Sibiu și doreau să viziteze fosta vila de vânătoare a lui Nicolae Ceaușescu, aflată într-o zonă forestieră, dar GPS-ul autoturismului i-a direcționat greșit și când au văzut că nu-și mai pot continua drumul, au cerut ajutorul la numărul de urgență 112.
Un echipaj ISU de la Detașamentul Odorheiu Secuiesc, cu o autospecială complexă de primă intervenție a ajuns la fața locului, i-a găsit pe cei trei în stare bună și i-a direcționat spre drumul principal, de unde își vor continua drumul.
Este pentru a doua oară în ultimele zile când turiști rămân înzăpeziți pe drumuri forestiere din Harghita după ce GPS-ul autoturismului îi direcționează greșit. Joi după-amiaza, o familie din Republica Moldova care s-a rătăcit cu autoturismul pe un drum forestier din zona Lacu Roșu, din cauza indicațiilor greșite ale GPS-ului, a fost salvată de jandarmii montani. foto: arhivă

Ultima oră

Comentariul meu