primele spectacolele ale teatrului de balet din sibiu în 2017 au loc ”în deplasare”

Primele spectacole în turneu din acest an, vor avea loc în data de 14 ianuarie 2017, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina.

„Anotimpurile” și o „Gală de balet” sunt primele două spectacole pe care balerinii TBS le vor prezenta în turneu la Slatina, sâmbătă, 14 ianuarie 2017, de la ora 19:00, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”. Spectacolul „„Anotimpurile” este primul spectacol realizat de coregrafa neozeelandeză Aleisha Gardner (27 februarie 2013) pentru Teatrul de Balet Sibiu. Spectacolul a avut nu mai puțin de opt reprezentații la Sibiu și mai multe reprezentații în țară și străinătate, fiind, după „Spărgătorul de nuci„ și „Lacul Lebedelor”, cel mai dansat spectacol din repertoriul Teatrului de Balet Sibiu. La Sibiu, cea mai recentă reprezentație a „Anotimpurilor” Aleishei Gardner a avut loc în data de 23 martie 2016, când spectacolul s-a dansat cu casa închisă.
Dacă pentru mulți dintre dansatorii care performează astăzi pe scena TBS prezența la Slatina va fi o premieră, pentru Teatrul de Balet Sibiu nu este prima dată când e invitat să prezinte un spectacol publicului din Slatina. TBS a fost una dintre companiile invitate să prezinte un spectacol chiar la inaugurarea în anul 2010 a centrului cultural, ocazie cu care TBS a pus în scenă spectacolul „Trilogie Ionesco”.

Ultima oră

Comentariul meu