prima declarație a noului ministru al transporturilor despre autostrada sibiu - pitești

Noul ministru al Transporturilor a oferit primele declarații despre proiectele de infrastructură din România. Acesta a făcut o referire și la autostrada Sibiu – Pitești.

Ministrul propus al Transporturilor, Răzvan Alexandru Cuc, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate din Parlament, cu 37 de voturi pentru, 13 voturi împotrivă și o abținere, conform Agerpres. În cadrul audierilor din Comisia pentru politică economică, reformă și privatizare și Comisia pentru transporturi și infrastructură din Camera Deputaților, respectiv Comisia economică, industrii și servicii și Comisia pentru transporturi și energie din Senat, Cuc a susținut faptul că România suferă la capitolul infrastructură de transport, cu doar aproape 850 de kilometri de autostradă finalizați sau în curs de finalizare.
„Una dintre problemele majore din domeniul Transporturilor este lipsa unei infrastructuri rutiere adecvate. Avem, la ora actuală, mai puțin de 700 km de autostradă și mai puțin de 150 km de autostradă în construcție. Transportul feroviar este și el într-o degradare accentuată. În cazul transportului maritim și transportului fluvial, acestea au rămas încă exploatate sub posibilități”, a menționat Răzvan Alexandru Cuc.

Nu a uitat de autostrada Sibiu – Pitești
Acesta a menționat că Masteplanul de transport va intra la vot în Parlament în primul trimestru al acestui an, iar în ceea ce privește autostrada Pitești — Sibiu, „trebuie finalizate studiile aferente” pentru a continua proiectul. Ministrul propus al Transporturilor s-a născut pe data de 4 decembrie 1983. El este licențiat în economie, la Universitatea Americană, București (2002 — 2006) și licențiat în drept, la Facultatea de Drept și Administrație Publică, Universitatea Hyperion, București (2009 — 2012), potrivit site-ului alegeriparlamentare2016.ro. De asemenea, Răzvan Alexandru Cuc a deținut funcțiile de: expert, Divizia Piețe Interne, Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri (MECMA) (2006 — 2007); expert asistent, Direcția Politici Economice, MECMA (2007 — 2010); administrator, SC Pan D’Or SRL (companie de panificație) (2010 — 2012); a fost director general, Zona Liberă Giurgiu (din 2012); consilier județean PP-DD (2012 — 2016). Cuc a fost numit secretar de stat la Ministerul Transporturilor, prin decizia premierului Victor Ponta din data de 20 octombrie 2015, ocupând această funcție până la 30 mai 2016. Totodată, acesta a fost prim-vicepreședinte al Partidului Poporului — Dan Diaconescu (PP-DD) (2012), a candidat pentru PP-DD la alegerile parlamentare din 2012 pentru Camera Deputaților, conform site-ului alegeriparlamentare2016.ro. Secretar executiv PSD Giurgiu (din 2014), purtător de cuvânt la Organizația județeană PSD Giurgiu. La alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 a fost ales deputat din partea Partidului Social Democrat în circumscripția electorală nr.19 Giurgiu. Este vicepreședinte ale Comisiei pentru transporturi și infrastructură a Camerei Deputaților, potrivit www.cdep.ro.

Ultima oră

Comentariul meu