Sărbători în siguranţă. Sute de poliţişti sibieni la datorie în noaptea dintre ani
FOTO arhivă

Peste  450 de poliţişti sibieni vor fi la datorie  pentru ca sărbătoarea trecerii în 2017 să fie petrecută în liniște și siguranță.

În perioada 31 decembrie 2016 – 2 ianuarie 2017, peste 450 de poliţişti vor acționa, suplimentar față de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.
Din totalul poliţiştilor care acționează în această perioadă, aproape 260 sunt de la structurile de ordine publică, circa 100 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.
Totodată, polițiștii Serviciului Rutier vor acționa atât pe linia fluidizării traficului rutier în zonele turistice și comerciale aglomerate, cât și pentru prevenirea și combaterea cu fermitate a încălcării normelor rutiere astfel încât participanții la trafic să se deplaseze în deplină siguranță pe toate drumurile din județ. Polițiștii vor folosi 36 de autospeciale, dintre care 17 dotate cu aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.
Potrivit unui comunicat remis către Ora de Sibiu, poliţiştii sibieni recomandă tuturor cetăţenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie pentru a petrece Sărbătorile de iarnă în siguranţă.

Ultima oră

Comentariul meu