urmăriţi internaţional depistaţi la sibiu. erau condamnaţi în italia

În data de 27 decembrie, în baza datelor și informațiilor deținute, polițiștii  Compartimentului Urmăriri – Serviciul Investigații Criminale au depistat două persoane date în urmărire internaţională, pe raza localităţii Tălmaciu,respectiv în  municipiul Sibiu.

Polițiștii sibieni au reținut un bărbat, în vârstă de 27 de ani, domiciliat în Tălmaciu, pe numele căruia autoritățile italiene au emis la data de 01.12.2016 mandat european de arestare sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni de tâlhărie în formă agravată, șantaj și primirea de bunuri furate.
Din cuprinsul mandatului rezultă că bărbatul, în perioada 24.05.2011 – 28.02.2012, împreună cu alte persoane, a comis mai multe infracțiuni de tâlhărie în formă agravată, șantaj și primire de bunuri furate, victimele (unele dintre ele minore) fiind amenințate și bătute. Pentru faptele săvârșite, bărbatul a fost condamnat de Curtea de Apel din Potenza – Italia la 6 ani închisoare, pedeapsă din care mai are de executat 4 ani, 9 luni și 3 zile de închisoare, emițându-se în acest sens mandatul de arestare nr. 144 din 24.10.2016 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Potenza – Italia și mandatul european de arestare emis la data de 01.12.2016.
Ieri, 27 decembrie, persoana solicitată a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia și ulterior, Curții de Apel Alba Iulia în vederea confirmării mandatului european de arestare, fiind emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 15 zile.

În data de 27.12.2016, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri, în baza informațiilor existente, au organizat și desfășurat o acțiune specifică în municipiul Sibiu, în urma căreia a fost identificat și reținut un tânăr de 18 ani, domiciliat în localitatea Răzoare, județul Maramureș.
Judecătoria Sibiu a dispus luarea măsurii internării într-un centru educativ pe o durată de 1 an pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, constând în aceea că, în data de 24.05.2015, în jurul orei 2130, pe B-dul Mihai Viteazu din municipiul Sibiu, beneficiind de ajutorul unui alt inculpat și după o înțelegere prealabilă cu acesta, a deposedat prin violență o persoană de bijuteria de aur pe care aceasta o purta la gât.
Urmărirea națională și respectiv, internațională a tânărului au fost dispusă la data de 31.03.2016, respectiv 04.05.2016. Acesta a fost preluat sub escortă și internat în Centrul Educativ Buziaș, județul Timiș.

Ultima oră

Comentariul meu