cutremur puternic în românia. s-a simţit tare şi la sibiu

Un cutremur de intensitate medie s-a produs azi noapte la noi în țară laa ora 01.22, acesta fiind resimțit şi la Sibiu.
Potrivit Geofon, epicentrul cutremurului a fost la la 88 de kilometri adâncime, în zona seismică Vrancea.
Magnitudinea cutremurului, evaluată inițial la 5,6, a fost revizuită apoi la 5,4 – o procedură uzuală în cazul magnitudinii de moment.
CITEȘTE ȘI: FOTO – Cutremurul de azi noapte la Sibiu. Sibienii au reacționat pe Facebook. Tu l-ai simțit?
cutremur puternic în românia. s-a simţit tare şi la sibiu

S-a simțit şi la Sibiu

Sibienii au resimțit cutremurul destul de tare. Pe Facebook oamenii au dezvăluit magnitudinea a fost destul de serioasă. „A început să se mişte mobila prin casă”, ne-a transmis un cititor care locuieşte în zona Calea Dumbrăvii. Cel mai puternic cutremur de anul acesta se produsese în urmă cu aproape patru luni, la 24 septembrie, la ora 2:11. Cutremurul a avut magnitudinea revizuită la 5,3 și, la fel ca și cel din 28 decembrie, s-a resimțit destul de puternic în mare parte din țară, inclusiv în București. Seismul, cu epicentrul în Vrancea, a fost resimțit și în Bulgaria și Republica Moldova. Adâncimea la care s-a produs a fost mai mică de 100 de kilometri, anunţă Digi24.ro.

Nu au mai fost replici
Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) a revizuit, miercuri, magnitudinea şi adâncimea cutremurului produs în zona Vrancea la ora 1.20. Iniţial, magnitudinea fusese stabilită la 5,2, iar adâncimea la 100 de kilometri, însă ulterior INFP a rectificat datele, magnitudinea fiind fixată la 5,4, iar adâncimea la 97 de kilometri. Reprezentanţii INFP au declarat, pentru News.ro, că, până la ora transmiterii acestei ştiri, cutremurul nu a avut replici.Potrivit datelor înregistrate, cutremurul, produs la adâncimea de 97 de kilometri, a avut magnitudinea 5,4 în zona epicentrală Vrancea. Cele mai apropiate localităţi de epicentru sunt Nereju, Paltin şi Valea Neagră. „A fost un cutremur intermediar. Nu a avut nicio replică, dar a avut două mişcări. De obicei, cutremurele intermediare nu dau replici”, au declarat reprezentanţii INFP.

Ultima oră

Comentariul meu