Ești nesatisfăcut și atunci te întrebi...cât sex e normal să facem?

De când a apărut copilul, multe cupluri nu mai fac dragoste. În cazul de față el este teribil de preocupat. Intr-atât incât a deschis o discuție pe un forum pentru a întreba ce se întâmplă. Fiți atenți la răspunsuri.

Abia ați început relația și totul merge pe drumul cel bun. Sexul este mult mai bun și mai plăcut și vă merge de minune. Trec câțiva ani și vă căsătoriți (sau semnați o ipotecă comună, care în ziua de azi tot aia e). Sexul începe să se concentreze pe sfârșiturile de săptămână. Nu știi sigur ce s-a întâmplat, dar așa a fost. Ceva mai târziu aveți și copii. Sexul? Ce era asta? Nici măcar nu-ți mai amintești…

Poate fi povestea ta sau a acestui om care și-a exprimat durerea pe forumul taților ”Mumset”. Bărbatul, care se identifică ”PseudoDad”, a deschis un subiect pe acest website pentru a întreba mamele dacă este normal ca soția sa să-și fi pierdut apetitul sexual față de el după naștere.

”Am nevoie de sfatul femeilor. Suntem căsătoriți de șase ani și avem un fiu minunat de un an jumătate. Sunt fericit în toate aspectele vieții mele, mai puțin în dormitor. De când l-a născut pe cel mic, acum aproape doi ani, eu și soția mea am întreținut relații sexuale doar de cinci ori. Înainte de a deveni părinți o făceam de două ori pe săptămână”, scrie el. 

Soțul este foarte preocupat pentru că soția sa nu mai vrea să se culce cu el după ce a venit copilul. Mai multe mame i-au răspuns și nu prea încurajator.

Domnul ne asigură că ambii lucrează, ceea ce ”poate fi obositor”, dar nu într-atât incât să nu sărbătorească nopțile. Afirmă că nu și-a pierdut interesul erotic față de soția sa, mai ales că ”e frumoasă și și-a menținut aspectul fizic” după ce a avut copilul. ”Ea este unica pe care o doresc”. Nesatisfăcutul confesează în plus, că a încercat să vorbească cu ea pe această temă, și consideră că a fost suficient de răbdător cu subiectul sexual. ”Am înțeles preocupările sale când era însărcinată și faptul că avea nevoie de o pauză după naștere..dar când este suficient?”

Întrebarea și preocuparea lui ”PseudoDad” a avut zeci de răspunsuri și impresii din partea forumiștilor. Mai jos sunt concluziile: 

  1. Nu ajuți în casă

Primul comentariu face aluzie la treburile casnice. Soția sa nu vrea să se culce cu el pentru că nu ajută în casă.” O ajuți cu treburile casei? Dacă nu este așa, uită de restul”, îl asigură un forumist.

Tatăl răspunde: ” Fac anumite sarcini: curățenia, călcatul rufelor..dar nu atât precum soția mea. Lucrez cu normă întreagă și am un serviciu care include nopți și weekend-uri, ea lucrează 3 zile pe săptămână” Aha.. ar putea fi ăsta un factor? 

2. Nu este prioritatea sa

Un alt internaut îl trimite pe bărbat pe un blog care s-a publicat recent, din perspectiva unei femei. Spunea așa: ”Eu aș spune că facem sex o dată pe săptămână, uneori chiar mai puțin.Să mă culc cu el este foarte jos pe lista mea de priorități. Acum nu mai găsesc energia suficientă pentru asta și prefer să n-o fac. Să ai grijă de un copil este obositor.”

Tatăl răspunde:”Accept că să îngrijești un copil este foarte obositor. Și eu fac asta deasemeni. Oare sugerezi că ar trebui s-o las să iasă mai des ca să se distreze, în timp ce eu să rămân cu copilul? În fiecare seară îi fac ceaiul, îi fac baie copilului nostru, în timp ce ea se relaxează după fiecare zi ( știu că are nevoie)”. Păi da, totul pare să indice că ea preferă să stea pe canapea decât în pat cu el. Asta-i viața! 

3. Trebuie s-o aștepți

Această femeie îl sfătuiește să fie răbdător. ”Să crești un copil este obositor și nu poate fi comparat cu a avea un serviciu (..). Trebuie să accepți că ea pur și simplu nu este interesată de sex în acest moment. Trebuie să strângi din dinți și să aștepți ca ea să simtă dorința din nou. Nu ar trebui să accepte să se culce cu tine doar pentru că vrei tu”.

4. Nu da amploare problemei

Cheful de sex al unei femei, după acest forumist, este direct proporțional cu cantitatea de care are parte. ”Din păcate, cu cât are mai puține relații sexuale, cu atât mai puțină dorință are. Este un cerc vicios care devine și mai puternic prin extenuarea pe care o dă creșterea unui copil și munca. Să pui atâta presiune pe tema dormitorului, doar mărește problema. Trebuie doar să încercați să vă bucurați de timpul petrecut împreună. Inclusiv doar prin îmbrățișări.”

5. Are nevoie să se simtă apreciată și iubită

Poate protagonistul nostru nu dă suficientă atenție curtării.” Ar trebui să o scoți la cină, să beți un vin sau să faceți o ieșire. Ea are nevoie să se simtă apreciată, iubită și ajutată.”

6. ”Corpul său nu mai simte la fel”

O femeie își exprimă opinia, având în vedere că și ei i s-a întâmplat asta. ”Obișnuiam să am un apetit sexual crescut până am avut copii. Corpul meu nu mai simte lucrurile la fel ca înainte. Serios, mamele nu mai au dorință sexuală absolut deloc. Totul este ca amorțit. Sunt sigură că nașterea și hormonii schimbă corpul femeii. Vreau ca dorința să mi se întoarcă! Nu are nimic de a face cu ceea ce simt pentru soțul meu. E ca și cum ar fi ceva de natură medicală.”

O altă forumistă ajunge la aceeași concluzie: ”Libidoul se pierde după naștere. Nu mă simțeam obosită pentru a întreține relații sexuale, ci hormonii necesari dispăruseră. Eu aș descrie ca ”baterii care lipsesc”. Nu e bine să forțezi dacă bateriile se termină. Mă gândeam că era din cauza lactației, dar în realitate libidoul meu nu a reapărut până ce fiul meu nu a făcut 3 ani”

Cât sex este normal să facem?

Bărbatul își poate face de acum o idee de ce soția sa nu vrea să se culce cu el. Nu este o dramă, ci o etapă. Multe persoane cred că nu fac dragoste suficient, altele , mai puține, cred că o fac prea mult, dar toate se întreabă același lucru. Cât este ”normalul”? Câte relații sexuale ar trebui să aibă acest internaut nesatisfăcut?

Se pare că ”normalul” este să o faci o dată pe săptămână. 71,7% dintre bărbați și 65,3% dintre femei așa ne asigură într-un chestionar.

Păi bine, bazându-ne doar pe statistici, putem fi siguri că, de regulă se face dragoste cel puțin o dată pe săptămână. Cel puțin asta este ceea ce a demonstrat un studiu al Centrului de Investigații Sociologice, care a concluzionat că 71,7% dintre bărbați și 65,3% dintre femei mențin relații sexuale cel puțin o dată la 7 zile, 25% dintre chestionați o fac de trei sau patru ori pe săptămână, iar 3,7% zilnic.

Atenție, sunt doar cifre. Stăruința cu care practicăm sex este importantă doar dacă perechea noastră consideră că nu este adecvată. Cum explică și reputatul psihoterapeut Robert Weiss în ”Business Insider”: excesul sau lipsa de sex este o problemă reală doar la nivel psihologic și îngreunează relația noastră de pereche sau dezlănțuie alte probleme, cum ar fi stresul, anxietatea sau lipsa de stimă. Când cazul este extrem, Weiss recomandă ajutorul unui terapeut,așa cum va face, probabil, și prietenul nostru forumist, având în vedere că abstinența lui sexuală durează de mult.

Ultima oră

Comentariul meu