crăciun cu bombă de două tone în augsburg. un sfert de oraș evacuat

În jur de 54.000 de persoane au fost evacuate în orașul german Augsburg, pentru dezamorsarea unei bombe de 1,8 tone, din Al doilea Război Mondial. Este cea mai mare operațiune de acest gen care are loc în Germania, din 1945.

bomba augsburg
Bomba lansată de britanici, a fost găsită din întâmplare miercurea trecută, în timpul unor lucrări de construcții. Nu este un lucru neobișnuit în Germania să fie găsite proiectile, cum se întâmplă dealtfel și în județul Sibiu, dar este impresionanta desfășurarea de forțe pe care a provocat-o acest proiectil.

Forțele de securitate au fixat ora 10.00 locală, ora 11 ora României pentru evacuarea cartierelor pe o raza de 1,5 kilometri, inclusiv centrul orașului Augsburg și diferite edificii istorice, cum ar fi catedrala și Primăria. Geniștii au inceput deja să lucreze la dezamorsarea bombei uriașe și operațiunea ar putea dura circa patru ore. Peste 900 de polițiști asigură desfășurarea în siguranță a operațiunii, potrivit presei locale din Augsburg.

Autoritățile din Augsburg, un oraș cu peste 287.000 de locuitori, au decis să acționeze chiar de Crăciun pentru că e mai simplu decțt într-o zi de lucru, neinterferând cu programul nimănui. Primarul orașului Kurt Gribl, a recunoscut într-un mesaj video că orașul este ciudat în perioada acestui Crăciun, cu străzile pustii și cafenelele inchise.

Ultima oră

Comentariul meu