cisnădian prins băut la volan. s-a ales cu dosar penal
FOTO: arhivă

În data de 20 decembrie 2016, în jurul orei 18,00, pe raza oraşului Cisnădie, poliţiştii au oprit pentru verificări un autoturism condus pe strada Băilor de către un localnic în vârstă de 37 de ani.
La testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, rezultatul a fost de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală

Potrivit unui comunicat remis către Ora de Sibiu, în perioada 12 – 20 decembrie, pe drumurile judeţului Sibiu, au fost depistaţi 14 conducători auto aflaţi sub influenţa alcoolului, sancţionaţi contravenţional cu amendă şi suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, în timp ce alţi 6 şoferi s-au ales cu dosare penale după ce au fost identificaţi conducând autovehicule având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.
Ce gândeşte şi simte un şofer care conduce sub influenţa alcoolului:
NU gândeşte! Prima parte a corpului afectată de consumul de alcool este creierul, astfel încât şoferul nu mai gândeşte clar şi devine incapabil să ia deciziile corecte!
Se simte LIPSIT DE INHIBIŢII şi ATOTPUTERNIC! De unde şi convingerea greşită că este apt să conducă!
NU VEDE CLAR! Muşchii care controlează mişcarea ochilor îşi alterează funcţiile ceea ce reduce capacitatea de a urmări obiecte sau persoane în mişcare! Realitatea percepută de şofer este deformată, de unde şi inabilitatea de a păstra direcţia de deplasare şi de a frâna la timp!

Ultima oră

Comentariul meu