video – fodor despre traficul de pe calea cisnădiei: ”nu vă pot spune că avem o soluție”. varianta ”bretelei” prin șelimbăr va fi pusă în practică
Aceasta ar fi una din variantele de drum "bretea" pentru zona Calea Cisnadiei

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a explicat marți că nu există nici o soluție sută la sută viabilă de rezolvare a problemei traficului aglomerat de pe Calea Cisnădiei. Municipalitatea a găsit înțelegere la Șelimbăr pentru asfaltarea unui drum ”bretea” care să iasă în zona Dedeman.

Astrid Fodor crede că rezolvarea completă a problemei traficului aglomerat de pe Calea Cinsădiei nu e deloc ușoară. Primăria Sibiu a găsit înțelegere la primarul Șelimbărului, Marius Grecu, pentru amenajarea unui drum secundar, tip ”bretea”, prin care o parte din trafic să fie redirecționat pe un drum care să iasă în zona Dedeman. ”Problema din punctul meu de vedere legat de Calea Cisnădiei este mai dificilă. Soluțiile pentru acea zonă nu sunt atât de ușor de găsit. Nici cei care întocmesc studiul de mobilitate nu au prea găsit soluții într-adevăr și aplicabile. Pentru Șelimbăr situația este mai ușoară pentru că acolo am indentificat o serie întreagă de soluții. Noi am prins în buget”, a spus Fodor.
Aceasta spune că cei din Șelimbăr s-au arătat dispuși să ajute în rezolvarea măcar a unei părți din problemă. ”Am avut 2-3 întâlniri cu primarul comunei Șelimbăr care s-a arătat foarte deschis. Și el a prins în buget partea lor de investiții. Vorbim de 3-4 variante cuprinse și în Planul de Mobilitate. În ceea ce privește Șelimbărul se vor rezolva din probleme”, a mai declarat Fodor în direct pe Ora de Sibiu.

Drum de ocolire prin pădure. Șanse mici să fie făcut
Una din soluțiile oferite prin Planul de mobilitate al Sibiului ar fi amenajarea unui drum paralel cu Calea Cisnădiei, cu ieșire înspre Pădurea Dumbrava. Fodor crede însă că acesta nu va putea fi realizat. ”Efectiv pentru Calea Cisnădiei nu știu ce să vă spun acum. Soluția care este propusă și în Planul de Mobilitate prevede ca strada de ocolire a zonei să treacă prin Centrul Chinologic și acela nu este un domeniu administrat de noi. Problema nu e deloc simplă. Ea ar urma să treacă și prin pădure. Deocamdată nu vă pot spune că avem o soluție pentru Calea Cisnădiei. Noi chiar dacă am lărgi drumul, nu s-ar rezolva mare lucru”, a mai declarat aceasta.
Urmăriți mai jos înregistrarea completă a conferinței de presă de marți a lui Astrid Fodor.

Ultima oră

Comentariul meu