video – fodor despre problema gunoaielor din sibiu: ”sunt disfuncționalități. mie îmi plac răspunsurile clare și tranșante”

Problema colectării selective a gunoaielor din Sibiu rămâne o prioritate pentru municipalitate. Primarul Fodor spune că ar fi prematur să se se ceară o reziliere a contractulu cu ADI ECO și implicit cu SC Soma SRL, dar sunt probleme care încă nu s-au rezolvat.

Astrid Fodor crede că nu se va lua în calcul deocamdată o ieșire din asociația ADI ECO, cea care se ocupă de colectarea selectivă a deșeurilor în Sibiu și localitățile învecinate. Primarul Sibiului spune că totuși contractul care este în derulare va fi analizat atent. ”E prematur să ne gândim la așa ceva. Această solicitare de înființare a comisiei a apărut din partea consilierilor. Noi am dat curs acesteaia. (..) Am solicitat întreaga documentație de la ADI ECO începând de la caietul de sarcini și până la contract. Cei trei consilieri care sunt propuși să facă parte din comisie vor studia aceste documente. Eu plec de la premisa că totul este în regulă. Nici nu vreau să mă gândesc la altceva. Că sunt disfuncționalități, asta este altceva” a spus Astrid Fodor într-o conferință de presă avută loc marți la sediul Primăriei.

În contre cu ADI ECO
Primarul Sibiului a subliniat că lipsa de comunicare din partea ADI ECO au făcut ca lucrurile să se complice în relația cu această asociație prin care se derulează contractul de colectare selectivă a deșeurilor din Sibiu. ”Eu mi-am eprimat nemulțumirile față de răspunsurile primite de la Adi ECO. Mie îmi plac răspunsurile clare și tranșante. Să mi se răspundă simplu și nu două pagini cu nimic. Eu le-am făcut de altfel și adrese prin care le-am spus să răspundă clar la solicitările noastre”, a mai declarat primarul Sibiului.

Livrarea pubelelor către firme, o problemă nerezolvată
Fodor crede că la ora actuală una dintre cele mai grave probleme legate de colectarea selectivă este faptul că mai multe firme sau societăți comerciale nu au primit pubelele de gunoi. ”Problema mea este legată de faptul că aceste pubele nu s-au livrat societăților comeciale și firmelor. Răspunsul primit de la ADI ECO în acest sens este că în oferta lor financiară nu era cuprins și costul transportului pubelelor către societățile comerciale. Comisia va analiza acest aspect. Este dificil de exemplu pentru o firmă mică. Cu ce își transportă aceste pubele? Nu e normal așa ceva. Am făcut însă mai multe solicitări legat de această problemă și am primit răspuns într-un final”, a mai afirmat aceasta.
Fodor speră ca în câteva luni situația să intre în normalitate la Sibiu. ”Eu am sperat că până la finele anului vom intra în normalitate, dar nu e așa. Sper acum ca până în primăvară situația să intre în normalitate” a mai spus aceasta. Urmăriți toate declarațiile date marți în înregistrarea video de mai jos.

Ultima oră

Comentariul meu