atentatul din berlin – zece morți și 49 de răniți este bilanțul final al victimelor. noi detalii despte șoferul camionului ucigaș

Autoritățile germane au anunțat că bilanțul oficial al atentatului de luni seară din Berlin este de zece morți și 49 de răniți. Șoferul camionului care a intrat în mulțime la Târgul de Crăciun este imigrant.

Poliția din Berlin a anunțat marți că urmează pista unui „probabil atentat terorist” în dosarul camionului care a intrat într-un târg de Crăciun din capitala germană, potrivit France Presse și Reuters.  
Poliția a indicat într-un mesaj pe Twitter că anchetează „probabilul atentat terorist” survenit luni seara. Camionul a intrat „intenționat” în mulțimea de la târgul de Crăciun, făcând cel puțin 12 morți și zeci de răniți, anunțase anterior poliția berlineză.  
Această dramă amintește prin circumstanțele sale atentatul cu un camion frigorific din 14 iulie de la Nisa în Franța, de Ziua Națională a acestei țări.  
În cursul nopții, ministrul german de interne Thomas de Maiziere declarase deja că „multe motive” sugerează că ar fi vorba de un atentat. Ancheta a fost încredințată Parchetului federal, care are în competență cazurile de terorism.  
Potrivit unor surse din serviciile de securitate citate de DPA, bărbatul arestat ca suspect că ar fi fost la volanul camionului greu, înmatriculat în Polonia, ar putea fi pakistanez sau afgan. El solicitase azil în Germania în februarie 2016. Poliția a refuzat să comenteze aceste informații.
VEZI AICI IMAGINI VIDEO ȘI FOTO DE LA ATACUL TERORIST DIN BERLIN
Autorul atacului este imigrant 

Presupusul autor al atacului de la Berlin ar fi ajuns în Germania pe ruta balcanică a migrației. Bărbatul suspectat că a intrat în mod deliberat cu un camion într-o piață de Crăciun din Berlin ar fi ajuns în Germania pe ruta balcanică a migrației, au declarat pentru DPA surse din cadrul securității. Sursele au spus că bărbatul, care a folosit diferite nume false, ar fi venit din Pakistan sau Afganistan, a fost luat în evidență de autorități în februarie și a locuit într-un centru de azil din Berlin.
CITEȘTE ȘI: VIDEO LIVE – Statul islamic a revendicat atacul terorist din Târgul de Crăciun de la Berlin. Șoferul TIR-ului a fost capturat
Pe de altă parte, RBB a relatat că presupusul autor al atacului este din Pakistan și ar fi ajuns în Germania în decembrie 2015.

Ultima oră

Comentariul meu