Trucuri pentru curăţenia de Crăciun. Cum faci casa lună în doar patru ore

Mai sunt câteva zile până la Crăciun şi aşa cum cere tradiţia, sărbătoarea naşterii Domnului, nu trebuie să treacă fără să faci în casă o curăţenie generală. Iată câteva lucruri care te pot ajuta să ai o casă curată în doar patru ore.

Începeţi cu baia
Primul lucru, care trebuie făcut este să începeţi cu baia. Utilizaţi produsele de curăţat în toată baia, astfel încât acestea să poată acţiona, în timp ce dumneavoastră continuaţi treaba în altă parte.
Problema pânzelor de păianjen
Până când produsele de curățare îşi fac treaba în băi, dumneavoastră, trebuie sa eliminaţi pânzele de păianjen şi praful din colțurile greu accesibile. Mătura pe care o folosiţi în casă, este ideală dacă o acoperiţi cu o pânză sau o cârpă, pentru ștergerea acelor pânze lipicioase. Un mop de curățare din microfibră funcționează la fel de bine pentru tavan și podea.
Termină curăţenia în baie
Până când dumneavoastră v-aţi ocupat de pânzele de păianjen, produsele de curăţat şi-au făcut treaba în baie, iar dumneavoastră, puteţi reveni la curăţarea acestora. Pentru uşurinţa curăţării bateriei de duş şi a bateriei de la chiuvetă, pasta de dinţi vă poate fi de mare ajutor. Aplicaţi pasta de dinţi pe suprafaţa murdară, îndepărtaţi mizeria cu ajutorul unei perii, iar la final clătiţi cu o cârpă inmuiată în oţet. În caz că, chiuveta sau cada ta sunt foarte pătate acoperă-le cu prosoape înmuiate în clor şi lasă-le să acţioneze timp de câteva zeci de minute. Nu uita să-ţi protejezi mâinile cu mănuşi şi eventual poţi purta o mască. Cand îţi cureţi toaleta nu este neapărat să foloseşti produse foarte puternice pentru a distruge microbii şi bacteriile. Fă o mixtură din 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu, o lingură de ulei de măsline şi câteva picături de ulei parfumat.
Trucuri pentru a curăţa uşor şi ieftin bucătăria
Aragazul este în general prima parte a bucătăriei care se murdărește cel mai tare și cel mai frecvent. Pentru a evita detergenții toxici şi scumpi în înlăturarea resturile de mâncare și ulei, putem curăța aragazul cu bicarbonat de sodiu și cu apă. Pasta formată din bicarbonat și apă se lasă să acționeze pe aragaz câteva ore după care se șterge cu o cârpă și se clătește cu apă amestecată cu oțet.
Mobila de bucătărie, ce cuprinde dulapurile, se curăță cu soluția universală prezentată anterior, iar mobilierului de lemn îi vom oferi o strălucire aparte și un aer de prospețime folosind un amestec de 2 linguri de ulei de măsline și 1 lingură zeamă de lămâie. Pentru pete de grăsime se freacă cu sare.
Gresia și faianța pot fi ușor curățate cu un pahar de oțet amestecat în apă. Pentru a avea un miros mai plăcut putem adăuga sau clăti mai apoi cu uleiuri de cameră aromate amestecate în puțină apă;
Suprafețele lăcuite din bucătărie care au rămas cu pete se pot curăța cu un amestec de lămâie, ulei și sare. În acest fel pata dispare, iar suprafața rămâne ca nouă.
Geamurile ne ajută să vedem lumea mai bine, așadar este bine să fie curate. Le putem face să lucească folosind o soluție alcătuită din 1l apă, 4 linguri zeamă de lămâie și alcool sanitar. Geamurile se șterg de preferat cu o cârpă moale și absorbantă.
Podelele, mai ales în bucătărie au foarte mult de suferit mai ales când bebe se hotărăște să redecoreze cu ce are la îndemână. Există mai multe soluții naturale de curățat în funcție de tipul podelei
Covoarele pot fi curățate cu același amestec ca în cazul gresiei, la care se poate adăuga puțin detergent de vase dacă există pete de grăsime. Pentru pete dificile în cazul covoarelor/mochetelor se amestecă în cantități egale sare, borax și oțet, iar substanța obținută se aplică pe pată și se insistă până dispare.
Podeaua de lemn/parchetul poate fi curățată cu soluția obținută din amestecul a ½ cană oțet alb și 1 lingură ulei de floarea soarelui. Se amestecă bine și se insistă pe podea în locurile mai murdare până apare strălucirea. Se adaugă și uleiuri aromatizate preferate pentru un miros plăcut (levănțică, mușețel).
Coșul de gunoi poate fi o sursă de disconfort la bucătărie dacă nu este curățat foarte bine. Există mai multe soluții prin care putem îndepărta mirosurile neplăcute din coșul de gunoi:
– jumătate de lămâie se stoarce pe pereții coșului, apoi se introduce sub duș și se spală folosind pe post de burete tot jumătatea de lămâie cu care se freacă bine pereții coșului;
– cojile de la o lămâie și de la o portocală se pun la înghețat în congelator cu oțet/apă. Cu gheața obținută se spală bine coșul pentru aproximativ 10 secunde;
– praful de copt amestecat cu oțet alb va elimina mirosurile neplăcute dacă este lăsat să acționeze pentru aproximativ 10 minute, apoi se poate clăti cu apă curată.

Trucuri pentru curăţenia de Crăciun. Cum faci casa lună în doar patru ore

Ultima oră

Comentariul meu

Publică