echipaje de la smurd sibiu patrulează pentru salvarea omenilor străzii de gerul iernii


Echipajele SMURD din cadrul ISU Sibiu patrulează pe timp de noapte în municipiul Sibiu, dar și în judeţ, pentru identificarea şi salvarea oamenilor fără adăpost, care sunt expuşi temperaturilor scăzute din această perioadă a anului.

Având în vedere că în județul Sibiu au fost înregistrate temperaturi mai mici de  – 5 grade, pentru a preveni decesele prin hipotermie a persoanelor fără adăpost şi a celor care locuiesc în spaţii neîncălzite, echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu efectuează acțiuni de patrulare, pe timp de noapte, în zonele cunoscute ca fiind frecventate de persoane fără adăpost, acționând în sprijinul acestora. În situaţia în care sunt identificate persoane fără adăpost, acestea vor fi preluate de către echipajele SMURD și transportate în spațiile amenajate de autoritățile administrației publice. 
Misiunile de patrulare au debutat atunci când temperatura pe timp de noapte a înregistrat valori mai mici de -5 grade. Pe timpul misiunilor de patrulare, desfășurate până în prezent, nu au fost identificate, de către SMURD, cazuri de hipotermie și nici nu au fost transportate persoane fără adăpost.

Ultima oră

Comentariul meu