decizia de a permite ridicarea mașinilor parcate neregulamentar va fi pusă în aplicare și la sibiu

Directorul SC Piețe SA, în cadrul căruia a funcționat Serviciul de Ridicări Auto al Primăriei Sibiu, crede că decizia Guvernului de a permite autorităţilor să reia activitatea de ridicare a maşinilor parcate pe trotuare şi a celor care staţionează neregulamentar pe carosabil este una bună.

Teodor Birț a declarat vineri în cadrul unui interviu acordat pentru Ora de Sibiu, că hotărârea Guvernului de a perimite autorităților locale din țară să reia activitatea de ridicare a autoturismelor parcare neregulamentar, este mai mult decât potrivită. ”Decizia Guvernului este un lucru foarte bun și necesar până la urmă pentru orice comunitate. Acum rămâne de văzut ce presupune exact Hotărârea de Guvern. Eu consider că activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulmantar și în locuri nepermise este una necesară pentru oraș”, a spus Birț pentru Ora de Sibiu.
Reamintim că Guvernul a aprobat, joi, o Hotărâre care permite autorităţilor să reia activitatea de ridicare a maşinilor parcate pe trotuare şi a celor care staţionează neregulamentar pe carosabil. Ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar se va realiza conform unor reguli stabilite de Guvern printr-o hotărâre adoptată joi, prin care s-a modificat şi completat Regulamentul de aplicare a ordonanţei de urgenţă 195 din 2002 privind circulaţia pe drumurile publice, astfel încât să fie rezolvate problemele create de vidul procedural al aplicării acestei măsuri.
CITEȘTE ȘI: S-a aprobat reluarea activității de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar. Cu reguli noi
Procedura instituită de Guvern nu vizează un rol punitiv, acest lucru intrând în sfera răspunderii contravenţionale, şi propune un set de reguli procedurale care să descurajeze apariţia practicilor abuzive şi deturnarea scopului măsurii într-unul comercial, adică samsarii de maşini, cei care ridicau maşini.
Află mai multe detalii despre noile reglementări de ridicare a mașinilor, AICI. Vezi mai jos interviul acordat de Teodor Birț despre echipa de fotbal, FC Hermannstadt, echipă la care este președinte.

Ultima oră

Comentariul meu