Sibienii sunt invitați să participe sâmbătă și duminică în Muzeul în Aer Liber pentru un eveniment care an de an strânge foarte mulți sibieni. Evenimentul are loc între orele 11.00 și 17.00.
În cadrul evenimentului ,,Târgul de țară la Ignat” vor fi prezentați toţi paşii pe care îi presupune prepararea bucatelor tradiționale din carne de porc în preajma Crăciunului. Respectând tradiția culinară veche de sute de ani, va fi pârlit și tranșat un porc din rasa Mangalița care cântărește în jur de 160 de kilograme. Turiştii şi localnicii vor putea să guste apoi din ,,pomana porcului”, un preparat specific sezonului rece, dar și foarte cunoscut în țara noastră.
”Avem pregătite o serie de demonstraţii culinare interactive pe care le vom pune în scenă în perioada premergătoare Crăciunului. Ele sunt concepute pentru a scoate în evidență caracterul ritualic pe care masa din marea sărbătoare î-l are la români. Vizitatorii Muzeului ASTRA au astfel ocazia să descopere modul special sau chiar unic în care sunt pregătite bucatele tradiționale, dar și să guste din ele”, a declarat Ciprian Ștefan, manager general al C.N.M. ASTRA. Cârnaţii, caltaboşul, murăturile şi băuturile naturale vor fi prezente duminică, 18 decembrie, la Târgul de ţară. În plus, vizitatorii Muzeului ASTRA pot servi aici vin fiert sau ţuică fiartă pe întreg parcursul evenimentului.