îngrijorător - sibiul pe primul loc în ceea ce privește tăierea ilegală a pădurilor. mafia lemnului e de neoprit
FOTO arhivă

Directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor a declarat miercuri că județul Sibiu este pe primul loc în topul județelor unde au loc tăieri ilegale de lemn. Ciprian Pahonțu spune că Sibiul este mult peste media națională din acest punct de vedere.

Ceea ce bănuiam cu toții în ultimii ani, a devenit acum o realitate oficială care ne îngrijorează profund. Sibiul este printre județele în care defrișările ilegale de păduri se fac într-un ritm alarmant și de necontrolat. Lucrul acesta a fost recunoscut chiar de către directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor, într-un interviu acordat pentru agerpres.ro. Pahonțu spune că volumul tăierilor ilegale din pădurile statului s-a situat, în ultimii ani, între 45.000 și 60.000 de metri cubi, ceea ce reprezintă circa 0,5% din ceea ce recoltăm legal, media națională fiind puțin peste un metru cub la suta de hectare.
VEZI ȘI: VIDEO Mafia lemnului din Sibiu – Inginer amenințat cu MOARTEA și şicanat de primarul din Sălişte. ÎNREGISTRĂRI INCREDIBILE!
”Eu vă pot informa numai despre ilegalitățile înregistrate în pădurile de stat, iar la nivel național doar Autoritatea poate da aceste cifre. Ultima statistică pe care o avem la 9 luni din acest punct de vedere arată că din pădurile proprietate publică a statului s-au recoltat ilegal circa 33.645 de metri cubi, iar 14.385 de metri cubi din fondul forestier aparținând altor proprietari, cu care Romsilva are încheiate contracte de prestări. În ultimii ani, cuantumul tăierilor ilegale în pădurile proprietate publică a statului s-a situat între 45.000 și 60.000 de mc, ceea ce reprezintă circa 0,5% din ceea ce recoltăm legal. Județele în care se înregistrează volumele cele mai mari sunt Sibiu, cu 2.703 metri cubi, respectiv 4,43 metri cubi la sută de hectare, Suceava, cu 2.367 metri cubi (0,87 m.c.la suta de hectare) și Olt — 1.279 m.c. (4,12 m.c. la suta de hectare). Vă pot spune că media națională este de 1,07 metri cubi la suta de hectare”, a spus directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, Ciprian Pahonțu.

Ultima oră

Comentariul meu