Fostă polițistă de la Biroul Rutier Sibiu trimisă în judecată pentru abuz în serviciu și înșelăciune
FOTO: arhivă

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a fostei polițiste Monica Berghezan. Aceasta este acuzată că în perioada în care a lucrat la Biroul Rutier Sibiu a clasat ilegal dosare penale pe care a pus ”prin fotocopiere” semnătura procurorului competent şi ştampila Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Alba-Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Monica Berghezan, la data faptelor subcomisar al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu – Poliţia Municipiului Sibiu, Biroul Rutier, pentru abuz în serviciu în formă continuată (2 fapte), fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, uz de fals în forma participaţiei improprii, în formă continuată şi înşelăciune, se arată într-un comunicat publicat miercuri, anunță news.ro. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în anul 2014, Monica Berghezan, ”având spre soluţionare mai multe dosare penale privind infracţiuni la regimul circulaţiei, în calitatea sa de organ de cercetare al poliţiei judiciare, cu încălcarea dispoziţiilor legale, a ticluit «Ordonanţe de clasare» a unor cauze şi a aplicat prin fotocopiere atât semnătura procurorului competent cât şi ştampila Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu”.

Fals în acte și expertize tehnice inventate
Anchetatorii susţin că Berghezan a înmânat apoi ordonanţele falsificate persoanelor cercetate care le-au folosit, ”cu bună-credinţă”, la Serviciul Poliţiei Rutiere pentru a-şi recupera permisele de conducere, deşi dosarele penale întocmite pe numele lor nu erau soluţionate în mod legal. ”De asemenea, în aceeaşi calitate de ofiţer de poliţie judiciară, în contextul efectuării urmăririi penale în dosarele repartizate, inculpata Berghezan Monica a afirmat necesitatea administrării în cauze a probei cu expertiza tehnică auto, indicând persoanelor cercetate expertul, costul expertizei şi contul în care să depună banii”, se arată în comunicatul DNA. Prin metoda ”expertizei” Monica Berghezan a intrat în posesia mai multor sume de bani, cuprinse între 2.000 – 2.200 lei, pe care persoanele cercetate le-au depus ”cu bună-credinţă pentru dispunerea procedeului probatoriu”, dar a folosit banii în interes personal, mai spun procurorii. Anchetatorii mai menţionează că, în unul dintre cazuri, Berghezan nici măcar nu avea atribuţii în instrumentarea dosarului. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sibiu. foto: arhiva

Ultima oră

Comentariul meu

Publică