elevii cu care sibiul se mândrește - povestea olimpicului la informatică, astronomie şi astrofizică care nu vrea să se plictisească în viață

Marți dimineață în Aula de la Facultatea de Medicină, sute de copii însoțiți de profesori și părinți, au fost premiați de municipalitatea sibiană pentru performanțele obținute la Olimpiadele Școlare.

Echipa Ora de Sibiu, a fost prezentă la această manifestare, unde a întâlnit un tânăr sibian , care, pe lângă faptul că obţine rezultate foarte bune la şcoală, este şi foarte talentat. Adolescentul, se numeşte Baciu Nicolae Eduard, este elev în clasa a 11-a A  la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal”, iar în cadrul premierii de marţi dimineaţa, a obţinut locul doi la olimpiada județeană de informatică și locul trei la olimpiada județeană de astronomie și astrofizică. În urma unei discuții cu Nicu, am aflat că acesta, după terminarea liceului intenționează să urmeze cursurile Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj Napoca şi că pe viitor ar vrea să lucreze  ca informatician iar în timpul liber doreşte să continue cu marea sa pasiune, muzica. Această pasiune o dezvoltă de la vârsta de 6 ani, când a început să urmeze cursuri de pian iar la vârsta de 14 ani se reprofilează pe chitară.”Ultimele ore de pian le-am făcut la începutul clasei a 8-a şi apoi am renunţat din cauza lipsei de timp. Lecţii de chitară nu am luat niciodată; am luat însă lecţii de bass cu Florin Barbu de la trupa Cargo (aproximativ o lună)”, spune tânărul. Întrebat care este visul lui, Nicu ne spune astfel: ” Visul meu este ca oamenii să înţeleagă mesajul pe care vreau să îl transmit prin muzica pe care o compun şi o cânt. Mesajul acesta constă în libertatea unui om de a fi el însuşi fără a fi constrâns de anumite tipare. Îmi doresc şi să am o familie fericită şi o viaţă neplicticoasă.” Din anul 2015, sibianul talentat, face parte din trupa Wildchild, unde împreună cu ceilalţi colegi, compun împreună melodiile pe care le interpretează şi pe care le putem asculta aici.

Am fost interesaţi care este modelul lui Nicu în viaţă iar acesta ne spune că:”Nu aş putea să spun că am un model în viaţă dar îl admir foarte mult pe prof. Bunescu Alexandru, care mi-a fost diriginte şi profesor de matematică în clasele 5-8. El mi-a stârnit interesul pentru rock şi pentru chitară, deoarece la rândul lui cânta la chitară electrică, tobe, bass şi voce şi a cântat în diverse trupe. În acelaşi timp, el m-a stimulat să învăţ la matematică şi nu numai. De la el am învăţat că pot sa fiu olimpic şi muzician în acelaşi timp. Regret că acum 2 ani s-a mutat în Germania.” Pentru orice perfomanţă, trebuie să şi munceşti. Aşadar, Nicu ne mărturiseşte „secretul” lui. „Niciodată nu am exagerat cu studiul. Am lucrat atât cât mi-a făcut placere fără să fac un efort deosebit. La chitară studiez cam 6 -7 ore pe săptămână şi la informatică tot atât”. După această discuţie, am observat maturitatea din cuvintele tânărului, de aceea am intrat şi în discuţia despre politică, având în vedere că de curând au fost alegerile parlamentare. „Părerea mea este că nu o să fie nici o schimbare majoră în România în urma alegerilor. Cred că oricare ar fi fost rezultatele, în mare, ar fi fost acelaşi lucru. Am realizat că degeaba sper la ceva mai bun că nu se va întâmpla în curând. Nu cred că pot influenţa în vreun fel mersul lucrurilor”, spune Baciu Nicu Eduard.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu