UPDATE REZULTATE parțiale EXIT POLL: Scade avansul PSD-ului. PNL rămâne pe doi, iar USR câștigă teren
foto: arhivă

Primele rezultate exit-poll la alegerile parlamentare 2016 prezentate de Sociopol, Exit Poll IRES și Curs-Avangarde, dau PSD-ul câștigător al alegerilor parlamentare, urmat de PNL și USR.

UPDATE 2Gândul prezintă un nou exit-poll (ORA 19.00)
Potrivit gandul.info, rezultatele centralizate pentru ora 17:30 arată un procent în scădere pentru PSD, care a a ajuns la 46%. Pentru PNL, datele arată un procent de 22%, USR este cotat cu 9%, urmat de ALDE – 6%, UDMR – 5%, PMP – 4% şi PRU – 3%.

ȘTIREA INIȚIALĂ
Cele trei institute de sondare care efectuează exit-poll-uri la ieșirea de la urne dau câștigător PSD-ul la alegerile parlamentare de astăzi. Vorbim însă de rezultate parțiale întregistrare la 14.30, 15.00 și 16.00, anunță gândul.info.
PSD-ul este dat câștigător în toate cele trei variante. Conform SOCIOPOL social democrații ar avea 41 de procente, IRES îi dau învingători cu 48 de procente, iar Curs-Avangarde anunță că aceștia au chiar 50 la sută din preferințele de la urne. PNL-ul este poziționat pe locul doi, în timp ce USR-ul nnu sare de 9 la sută în nici unul din rezultate.

VEZI ȘI: VIDEO – FOTO Aglomerație în Târgul de Crăciun, la patinoar, dar și în Bâlea Lac și la Arena Platoș. Mai puțin la urne

Rezultate parţiale  EXIT POLL SOCIOPOL (ora 16.00):
PSD 41%
PNL 19%
USR 9%
ALDE şi PMP 7%
PRU şi UDMR 5%

CITEȘTE ȘI: ALEGERI PARLAMENTARE – Declarații în direct ale principalilor candidați și lideri de partid din Sibiu la ieșirea de la urne

Rezultate parţiale EXIT POLL IRES (ora 15.00):
PSD 48%
PNL 23%
USR 9%
ALDE 5%
UDMR 5%
PMP 4%

VEZI ȘI: VIDEO FOTO Carmen Iohannis a votat. Soția președintelui face un apel către tineri

Rezultate parţiale EXIT POLL Curs-Avangarde (ora 14:30):
PSD 50%
PNL 19%
USR 7%
ALDE 6%
PMP 6%
UDMR 6%
PRU 3%
Alti candidaţi – 3 %

UPDATE 1 – IRES infirmă sondajul (ora 18.50)
Institutul Român pentru Evaluare și Strategie – IRES precizează printr-un comunicat de presă că toate infomațiile vehiculate în media cu privire la estimări ale opțiunilor de vot rezultate din studiul exit poll sunt false. ”Datele culese de IRES pe parcursul zilei de duminică, 11 decembrie, la ieșirea de la urne, sunt complet securizate, acestea urmand a fi difuzate doar la ora 21.00, așa cum prevede legislația electorală din România și doar la postul de televiziune Digi24 HD, care este beneficiarul studiului exit poll. Orice rezultate sau estimări atribuite IRES care sunt vehiculate în spațiul public înainte de ora 21.00 sunt simple speculații”, se arată în comunicatul IRES.

 

Ultima oră

Comentariul meu