alegeri parlamentare – ora 18.00: aproape 32 la sută din sibieni au votat. în olt peste 43 la sută – situația pe țară

Numărul sibienilor care au votat până la ora 18.00, a sărit de 100.000 de persoane. În oraș cea mai bună prezență este la secția de la Şcoala Gimnazială Regina Maria. Doar șase județe stau mai prost la nivel național decât Sibiul.

Exact 118.287 sibieni au votat până la ora 16.15, ceea ce înseamnă că 31,34 % din populația cu drept de vot din județul Sibiu a ajuns la urne. În municipiul Sibiu cea mai bună prezență la 15.00 s-a înregistrat la Școala Şcoala Gimnazială Regina Maria (49,68 %) și la ŞCOALA GIMNAZIALĂ ION LUCA CARAGIALE (49,28 %)
La nivel național 6.416.419 români au votat, ceea ce înseamnă că 35,13 % din populația cu drept de vot a reușit să voteze. Fruntașe sunt județele Olt (43,04 %), Teleorman (42,58 %) și Dolj (39,85 %).

CITIȚI ȘI: REZULTATE parțiale EXIT POLL: PSD conduce detașat, PNL e pe doi, iar USR-ul nu sare de nouă la sută
La acest scrutin s-a revenit la votul pe liste de partid, fiind totodată introdus şi votul prin corespondenţă în Diaspora.
Secțiile de votare s-au deschis duminică dimineața, iar peste 18 milioane de cetățeni români sunt așteptați la urne pentru a-și desemna reprezentanții în Parlament.

VEZI AICI PREZENȚA LA VOT ÎN TIMP REAL
Votarea a început la ora 7,00 și are loc până la ora 21,00. La ora 21,00, președintele biroului electoral al secției de votare declară votarea încheiată și dispune închiderea secției. Persoanelor care la ora 21,00 se află în sala unde se votează li se permite să își exercite dreptul de vot.
Alegătorii pot să voteze numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea unde își au domiciliul ori reședința. În cazul în care alegătorii se află în altă unitate administrativ-teritorială din cadrul aceleiași circumscripții electorale, aceștia pot vota la orice secție de votare din cadrul circumscripției electorale unde își au domiciliul sau reședința.
Pentru alegerile parlamentare sunt câte două buletine de vot, unul pentru Camera Deputaților și unul pentru Senat. Fiecare alegător are dreptul la un singur vot pentru alegerea Senatului și la un singur vot pentru alegerea Camerei Deputaților. Fiecare alegător își exprimă votul personal, iar exercitarea votului în numele altui alegător este interzisă.

Ultima oră

Comentariul meu