MAȘINA TIMPULUI: Cum a crescut Sibiul în ultimii 32 de ani

Sibiul a trăit în ultimele decenii o schimbare și o creștere vertiginoasă, de la transformarea capitalistă, economică și felul în care trăiesc sibienii. Schimbările Sibiului sunt vizibile și din spațiu.

Ultima actualizare a Google Timelapse ne permite să vedem cum a evoluat orașul în ultimii 32 de ani. Transformările prin care a trecut orașul în ultimele trei decenii sunt însă vzibile mai ales în ultimii 15 ani, perioada în care Sibiul s-a dezvoltat și a crescut. Apariția noilor zone industriale și dispariția vechilor fabrici, boom-ul construcțiilor și aparișia noilor cartiere rezidențiale, contrucția centurii Sibiului, despre care se vorbea încă din anii 90, dar care a devenit vizibilă din satelit doar după 2007, toate aceste transformări pe care sibienii le-au trăit și simțit sunt vizibile în simularea de pe Google Timelapse.

Primale imagini, din perioada comunistă, precum și primii zece ani de libertate ne arată un Sibiu mult mai mic decât cel în care trăim și ne bucurăm astăzi. Încet, spre ultima decadă din noul mileniu se vede cum se formează zona metropolitană a Sibiului, despre care acum se discută la propriu. Dacă în 1984, Șelimbărul este un sat aruncat la câțiva kilometri de Sibiu, în 2016, granița dintre cele două unități adinistrative nu se mai vede. La fel și cea cu Sura Mare sau Cristian.

Google Timelapse este o aplicație care compară imagini satelitare din toată lumea, realizate în ultimele decenii.

Transformările sunt evidente și în alte orașe ale județului, Mediaș, Cisnădie, Avrig, Mediaș și mai puțin vizibile îm Agnita,Tălmaciu sau Drumbrăveni.
Apasa butonul de play in simularea de mai jos și alege viteza cu care vrei să se deruleze imaginile din satelit.

Ultima oră

Comentariul meu