veste bună pentru sibienii care vor să își cumpere apartamente. garanții mai mari de la guvern prin programul ”prima casă”

Statul va garanta în proporție de maximum 50 la sută valoarea creditelor acordate pentru achiziția de locuințe noi și (sau) consolidate în cadrul programului guvernamental ”Prima casă”.

Creditele pentru locuințele care nu se încadrează în aceste categorii vor fi garantate de stat în proporție de maxim 40%, potrivit unei Ordonanțe de Urgență aprobate în ședința de astăzi a Executivului. În ambele cazuri, procentul de garantare este raportat exclusiv la creditul care se doreste a fi contractat prin Programul Prima casă. Actul normativ modifică și completează în acest sens Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului ”Prima casă”. Prin diferențierea categoriilor de locuințe care pot fi achiziționate în cadrul acestui program și individualizarea procentelor de garantare în funcţie de categoria locuințelor achiziționate se urmărește crearea de condiţii favorabile atât pentru creșterea fondului locativ, cât și pentru îmbunătăţirea celui existent, în concordanță cu obiectivele stabilite de Executiv în cadrul Strategiei programului ”Prima casă” pentru 2017-2021, aprobată în ședința de guvern din 29 noiembrie. Citește continuarea pe imobiliare.oradesibiu.ro. Click AICI să vezi cele mai bune oferte imobiliare din Sibiu!

Ultima oră

Comentariul meu