topul partidelor din românia în căutările de pe pe google. cum stă situația în judetul sibiu

Dat fiind faptul ca alegerile parlamentare se vor desfasura la sfarsitul acestei saptamani, Agentia de marketing online TargetWeb a realizat un studiu cu privire la interesul in ultimele 30 de zile al locuitorilor din judetul Sibiu  fata de cele mai importante formatiuni politice participante la alegerile parlamentare.

Conform datelor furnizate de catre Google, Partidul Social Democrat (PSD) se afla pe prima pozitie in topul interesului fata de partide politice pentru locuitorii judetului Sibiu, cu un punctaj de 41. Imediat dupa Partidul Social Democrat se situeaza Partidul National Liberal (PNL) cu un punctaj de 32 si respectiv Partidul Miscarea Populara (PMP) cu un punctaj de 28.
La nivel national in ultimele 30 de zile, statisticile indica faptul ca Partidul Social Democrat ocupa pozitia de top cu un punctaj de 39, in timp ce la nivelul judetului Sibiu, PSD a obtinut un punctaj de 41. Partidul National Liberal ocupa pozitia numarul 2 in topul interesului locuitorilor la nivel national cu un punctaj de 32, in timp ce in judetul Sibiu acest partid a obtinut un punctaj de 32. Pe pozitia a 3-a se situeaza la nivel national partidul Uniunea Salvati Romania cu un punctaj de 24, in timp ce in judetul Sibiu acest partid are un punctaj de 25. Partidul Miscarea Populara, a obtinut la nivel national un punctaj de 14, in timp ce in judetul Sibiu, aceasta formatiune politica a reusit obtinut 28 de puncte. Nu in ultimul rand insa, Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor ocupa la nivel national pozitia numarul 5 cu un punctaj de 12, in timp ce in Sibiu punctajul aferent acestui partid este de 10.
Pentru alegerile parlamentare 2016 sunt inscrisi in aceasta cursa electorala un numar de aproximativ 6.500 de canditati apartinand celor mai importante formatiuni politice din Romania. O noutate la aceste alegeri din acest an va fi faptul ca alegatorii vor avea posibilitatea de a vota si prin corespondenta, insa se pare ca numai aproximativ 9.000 de romani au ales aceasta modalitate de votare. In plus, pentru a se evita complet dubla votare si pentru ca rezultatele sa fie in proportie de 100% transparente, va fi utilizat si un soft special creat pentru a monitoriza prezenta la sectiile de votare. In acest fel, in situatia in care un alegator voteaza de mai multe ori, acesta va putea fi identificat de indata.
Interesul in ultimele 30 de zile fata de principalele partide politice in judetul Sibiu:


Conform Google, numerele reprezintă interesul de căutare asociat punctului cel mai înalt din diagramă, pentru regiunea și momentul specificate. Valoarea 100 reprezintă popularitatea maximă a termenului. Valoarea 50 arată că popularitatea este jumătate din cea maximă înregistrată. Urmând același principiu, punctajul 0 arată că popularitatea termenului reprezintă mai puțin de 1% din cea maximă înregistrată.

Ultima oră

Comentariul meu