Percheziții la 23 de adrese din București și alte patru județe într-un dosar cu prejudiciu de 5 milioane lei
Foto Arhivă

Nu mai puțin de 23 de percheziții domiciliare au loc miercuri dimineață în București și alte patru județe. Un număr de 11 persoane vor fi duse la audier la sediul Poliției Capitalei.

Polițiștii bucureșteni efectuează miercuri 23 de percheziții domiciliare în Capitală și în județele Ilfov, Teleorman, Constanța și Maramureș, fiind vizate mai multe persoane și firme într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălarea banilor, în care prejudiciul este estimat la 5 milioane de lei, anunță agerpres.ro. În cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale față de 11 persoane, fiind puse în aplicare mai multe mandate de aducere, audierile urmând a se desfășura la sediul Poliției Capitalei, precizează DGPMB.
”În această dimineață, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare 23 de mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și județele Ilfov, Teleorman, Constanța și Maramureș, fiind vizate mai multe persoane și societăți comerciale într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălarea banilor”, informează Poliția Capitalei.
Potrivit sursei citate, din probatoriul administrat au rezultat ”indicii temeinice că în perioada 2012 — 2013 persoanele vizate au creat și implementat un mecanism de fraudare a bugetului de stat prin intermediul a două firme, având la bază înregistrarea în documentele de evidență contabilă a societăților beneficiare și declararea fiscală în numele acestora a unor achiziții fictive de valoare crescută de la mai multe societăți comerciale, prin aceste operațiuni urmărindu-se o dublă finalitate — sustragerea de la plata taxei pe valoarea adăugată și a impozitului pe profit datorat bugetului de stat, precum și scoaterea nelegală din patrimoniul persoanelor juridice a unor lichidități în cuantum semnificativ, sub aparența achitării contravalorii bunurilor ‘achiziționate’ de la firmele declarate ca furnizori”.
Prejudiciul total adus bugetului consolidat al statului este estimat la aproximativ 5.000.000 de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de circa 9.000.000 lei.
Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, Unității Teritoriale de Analiza Informațiilor și al Direcției Generale Antifraudă Fiscală. foto: arhivă

Ultima oră