foto - premii în bani pentru trei dintre cei mai buni elevi din sibiu. îi merită cu prisosință

Paul Drăgoiu, Radu Vințan și Sebastian Lupean sunt cei trei tineri care au fost luni seară premiați pentru rezultatele excelente pe care le-au obținut în anul școlar trecut. Elevii au participat la concursuri naționale și olimpiade unde au obținut locurile rezultate deosebite, reușind chiar și calificarea în lotul României pentru Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică din India in luna decembrie.

In sala festivă a Bibliotecii Astra, în prezența profesorilor, părinților, membrilor Rotary, Rotaract și Interact, cei trei liceeni au fost recompensați pentru munca depusă și rezultatele obținute. Claudiu Gavrea, președintele Clubului Rotary, le-a înmânat premiile Rotary pentru excelență, premii ce au depășit suma de 11.500 de lei.
“Acest proiect de suflet a pornit din ideea de a aduce un plus valoare in invatamantul sibian și din ideea de a recompensa acești tineri pe care societatea și școlile reușesc să îi scoată în față și să ne reprezinte cu brio. Noi ne dorim să promovăm cât mai mult astfel de tineri, care ne fac mândri prin rezultatele obtinute la nivel national si international”, a declarat Claudiu Gavrea,
Premiul III a fost obținut de Sebastian Lupean, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. Dintre reușitele lui amintim:  mentiune  la Olimpiada Națională de Chimie si al Olimpiada Interdisciplinara Stiintele Pamnatului, mențiune la un concurs național de matematică.
Radu Vințan, elev al Colegiului Național „Samuel von Brukenthal” a obținut premiul II.  Tânărul a obținut locul trei la olimpiada națională de matematică, obtinand a treia medie din tara.
Pe locul I s-a clasat Paul Drăgoiu, tot de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”. Paul a avut calificări la trei olimpiade nationale – fizică, astronomie și astrofizică, dar și științele pământului.  A obținut argintul la olimpiada națională de fizică dar si la Olimpiada nationala de Astrofizica, este în lotul  României și va participa, în luna decembrie, la Olimpiada Interațională de Astronomie și Astrofizică, în India. Elevul  a obținut premiul cel mare acordat de Clubul Rotary pentru excelență, în valoare de 10.000 de lei.

Ultima oră

Comentariul meu