fără brazii de crăciun din pădurile sibiene în această iarnă. cât costă şi de unde putem să cumpărăm la sibiu
Foto Arhivă

În această iarnă sibienii vor putea să cumpere doar brazi aduşi din alte județe precum Mureş sau Alba sau din import de peste hotare. Prețurile brazilor pornesc de la 33 de lei bucata, iar de zilele următoare vom putea cumpăra şi din piețele oraşului.

Anul acesta nu vom găsi în comerț brazi de pe meleagurile sibiene. Direcţia Silvică Sibiu spune că nu mai efectuează acţiuni de curăţare şi nici nu mai au brazi în pepinieră, în consecință nu va tăia nici un brăduț.

Sibienii pot achiziţiona brazi de Crăciun de la magazinele mari din Sibiu, respectiv Dedeman, unde preţul unui brăduţ  începe de la aproximativ 33 de lei (100-130 de cm) şi deocamdată ajunge până la preţul de aproximativ 130 de lei (250 cm). La Leroy Merlin, cel mai ieftin brad de 100 de cm, la ghiveci, este de aproximativ 40 de lei şi cel mai scump brad (220-250 cm), costă aproximativ 130 de lei.

Sezonul brazilor abia a început, iar comercianţii promit oferte pentru toate buzunarele. Cei care vor să scape de aglomeraţia din pieţe şi din parcările centrelor comerciale, au alternativa  achiziţionării  online. Preţul unui brad argintiu de 125 de cm  este de aproximativ 200 ron, iar a unui brad Normandian de 7000 de cm este de aproximativ 6500 ron.

Ca să fie pachetul complet , sibienii îşi pot achiziţiona ornamente, instalaţii de iluminat speciale şi globuri cu preţuri de la 1 leu până la 200 de lei.

 

Ultima oră

Comentariul meu