vremea în această săptămână. nu scăpăm de frig și de precipitații

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au făcut publică prognoza pentru zilele următoare. Temperaturile vor rămâne destul de scăzute.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 28 noiembrie – 11 decembrie 2016 şi potrivit datelor, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă, anunță agerpres.ro. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
ANM estimează că în Transilvania, regimul termic de prognoză va fi în jurul celui normal la valorile nocturne şi sub acesta la cele diurne. Majoritatea temperaturilor vor fi uşor mai mari decât cele climatologic specifice perioadei, adică maxime cuprinse între 1 şi 3 grade şi minime între -7 şi -4 grade, mediate pe regiune. Precipitaţiile vor fi prezente în cea mai mare parte a timpului, iar probabilitatea de semnalare a acestora, moderate şi însemnate cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 6-11 decembrie
Pentru zona montană, ANM estimează că vremea va fi mult mai rece decât în mod obişnuit, în această perioadă. Pe întreg intervalul, valorile termice vor fi negative, atât în cursul nopţilor cât şi în cursul zilelor.  Vor fi valori ale temperaturilor maxime de -3…-2 grade, iar cele minime se vor situa în jur de -6 grade. În cea mai mare parte a timpului va ninge, iar ninsorile pot fi mai consistente, cel mai probabil, în perioada 5-11 decembrie.

Ultima oră

Comentariul meu