video – foto cod portocaliu de viscol și ninsori. ninge puternic în sibiu și traficul este dat peste cap

Codul portocaliu de viscol și nisori emis de meteorologi vineri după amiază s-a adeverit în proporție de sută la sută pentru Sibiu. Nisorile puternice pornite în jurul orei 13.30 au făcut ca în mai puțin de o oră zăpada să se se aștearnă bine pe străzile Sibiului.

Meteorologii au emis, vineri la prânz, avertizări cod portocaliu de viscol pentru judeţele Braşov, Covasna şi Sibiu, unde la altitudini de peste 1.700 de metri vântul atinge la rafală peste 90 de kilometri la oră. Numărul judeţelor atenţionate ajunge astfel la nouă. sibiu-iarna2Avertizările cod portocaliu de viscol emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru judeţele Braşov, Covasna şi Sibiu sunt în vigoare până la ora 18.00.
Potrivit meteorologilor, în aceste zone, la peste 1.700 de metri altitudine, vântul are intensificări ce pot poate depăşi la rafală 90 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea şi determinând reducerea vizibilităţii sub 50 de metri.

Trafic îngreunat în Sibiu
Toate străzile din oraș au fost acoperite rapid de un strat destul de consistent de zăpadă. Autoturismele cu tracțiune pe spate au cele mai mari probleme și derapează efectiv pe carosabilul alunecos. Pe șoseaua Alba Iulia traficul este aproape paralizat din cauza mașinilor care nu mai pot urca panta spre Prefectură (foto jos: Info Trafic Jud. Sibiu). soseaua-alba-iuliaPuteți vedea imaginile video de mai jos.

Reamintim de asemenea că este în vigoare şi o atenţionare cod galben de ninsori şi viscol pentru întreaga ţară, valabilă până în noaptea de vineri spre sâmbătă. dn1-inzapezit-sibiuȘi pe DN1 între Veștem și Sibiu se circulă în condiții de iarnă. La intrarea în oraș s-au format deja cozi în zona dinspre Șelimbăr. Foto: Info Trafic Jud Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu