mesajul președintelui consiliului județean, daniela cîmpean, cu ocazia zilei naționale a româniei

Dragi sibieni, dragi români! De 1 Decembrie, ziua tuturor românilor, vreau să vă transmit un mesaj de unitate în diversitate, mai ales că Judeţul Sibiu este o expresie a acestei unităţi prin trecutul său multi-cultural, multi-etnic.

România modernă, care a luat naştere prin Unirea din 1918, împlineşte 98 de ani de existenţă. Suntem încă o naţiune tânără şi destinul nostru e în plină formare, ni-l scriem zi de zi prin faptele noastre. Spiritul Marii Uniri ar trebui să ne servească drept exemplu nu doar de 1 Decembrie, ci zi de zi.
Vom reuşi să transformăm prezentul dacă vom realiza că ceea ce ne uneşte e mult mai important decât ceea ce ne separă. Merită să punem pe locul doi interesele individuale de moment, pentru că niciunii dintre noi nu trăim izolat de ceilalți. Împărţim viitorul, aşa cum împărţim şi trecutul. Iar trecutul ne învaţă că ceea ce afectează pe unul se răsfrânge mai devreme sau mai târziu asupra tuturor.
Haideţi să fim uniţi în spatele unei viziuni comune pentru România, dincolo de culoarea politică, dincolo de apartenența la un grup sau altul. Faptele noastre, ca decidenţi, lideri formali sau informali, simpli cetăţeni, ar trebui să izvorască dintr-o viziune comună: aceea de a face din România o ţară în care e o binecuvântare să te naşti şi să rămâi.
La mulţi ani tuturor!

Ultima oră

Comentariul meu