Cateva sute de oameni au fost prezenți ceremonia de depuneri de coroane si jerbe de flori la fostul sediu al Consiliului dirigent din Transilvania, pe Nicolae Bălcescu, precum si la sedinta solemna de la Consiliul Judetean Sibiu.

Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, subliniază că românii trebuie să fie optimiști nu doar de Ziua Națională, ci și pentru viitorul urmașilor, anunta agerpres.ro. “Să fim conștienți că e un dar de la Dumnezeu că ne-am născut în aceste locuri și trebuie să le prețuim. Dacă este o istorie care stă în spate, trebuie să privim și spre viitor. Dacă uneori suntem sceptici și există o auto-mulțumire, o auto-suficiență pentru noi ca persoane, nu avem dreptul să fim pesimiști pentru viitorul urmașilor noștri. La mulți ani, români! La mulți ani, România!”, a afirmat mitropolitul Ardealului în cadrul ședinței solemne de 1 Decembrie de la Consiliul Județean (CJ) Sibiu.

​foto - ziua de 1 decembrie la sibiu. îndemn la unitate în timpul evenimentelor de pe bălcescu şi consiliul județean

Laurențiu Streza și alți doi preoți au spus o rugăciune de mulțumire.
Ședința solemnă a inclus, pentru prima dată, un moment dedicat unui cetățean de onoare al județului Sibiu, dr. Coriolan Brad, în vârstă de 92 de ani.

​foto - ziua de 1 decembrie la sibiu. îndemn la unitate în timpul evenimentelor de pe bălcescu şi consiliul județean

“De 1 Decembrie, ziua tuturor românilor, vreau să vă transmit un mesaj de unitate în diversitate, mai ales că județul Sibiu este o expresie a acestei unități prin trecutul său multicultural, multietnic. România modernă, care a luat naștere prin Unirea din 1918, împlinește 98 de ani de existență. Suntem încă o națiune tânără și destinul nostru e în plină formare, ni-l scriem zi de zi prin faptele noastre. Spiritul Marii Uniri ar trebui să ne servească drept exemplu nu doar de 1 Decembrie, ci zi de zi. Vom reuși să transformăm prezentul dacă vom realiza că ceea ce ne unește e mult mai important decât ceea ce ne separă. Merită să punem pe locul doi interesele individuale de moment, pentru că niciunii dintre noi nu trăim izolat de ceilalți (…)”, este mesajul transmis de președintele CJ Sibiu, Daniela Câmpean, cu ocazia Zilei Naționale a României.

​foto - ziua de 1 decembrie la sibiu. îndemn la unitate în timpul evenimentelor de pe bălcescu şi consiliul județean

Foto: Pagina oficiala de Facebook – Daniela Cîmpean

Ultima oră

Comentariul meu