cod galben de ninsori semnificative. sibiul este printre județele vizate

Este foarte posibil ca de Ziua Națională a României să avem parte de multă zăpadă. Meteorologii spun că joi după amiază va începe să ningă și este posibil să bată și vântul destul de puternic.

Meteorologii au emis, miercuri, o atenționare Cod galben de ninsori însemnate cantitativ, valabilă în 26 de județe, începând de joi, 1 decembrie, ora 17:00, până vineri, 2 decembrie, ora 8:00, anunță agerpres.ro. Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în intervalul menționat, aria ninsorilor va cuprinde treptat toate zonele de munte, precum și regiunile nordice și centrale. Îndeosebi în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, cantitățile de precipitații vor depăși local 20 — 25 l/mp, iar stratul de zăpada nou depus va fi consistent.
Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze la rafală de 50 — 60 km/h și, mai ales în zona montană înaltă, peste 65 — 75 km/h, viscolind ninsoarea și reducând semnificativ vizibilitatea. ANM precizează că în Banat și Crișana se vor semnala precipitații mixte, ce vor favoriza, pe arii restrânse, formarea poleiului.

Ultima oră

Comentariul meu