ziua națională la sibiu – super petrecere românească în păltiniș, concerte și spectacole în oraș. programul evenimentelor
Foto Arhivă

Ziua Națională a României din acest an pică cum nu se poate mai bine. Românii au o vacanță de cinci zile, iar mulți au ales Sibiul și împrejurimile ca și destinații turistice. Toate locurile de cazare sunt ocupate pentru 1 decembrie. Cine vrea să simtă cu adevărat sărbătoarea românilor poate să facă acest lucru la Păltiniș sau în capitala județului.

Vacanța de 1 decembrie a făcut ca Sibiul să fie o locație magnet pentru români. Dacă e să ne luăm numai după gradul de ocupare al pensiunilor și hotelurilor din oraș și împrejurimi, Sibiul este epicentrul turismului românesc în aceste zile. Toate locațiile de cazare sunt rezervare la capacitate de sută la sută așa că toată lumea vrea să ofere momente de neuitat pentru clienți. Și dacă ne uităm la oferta de distracție pentru această mini-vacanță, turiștii care au ales Sibiul sau Păltinișul, vor avea parte de multă distracție, voie bună și mai ales de petreceri românești.

Sărbătoare cu bucate tradiționale și muzică românească la Perla Păltinișului
Una dintre cele mai frumoase petreceri de 1 decembrie se ține pentru al 13-lea an consecutiv la Pensiunea Perla Păltinișului. An de an sute de turiști din țară sau străinătate vin la Perla Păltinișului pentru această zi. ”Noi îi spunem o sărbătoare a românilor de pretutindeni. Este o petrecere sută la sută românească. Bucatele pregătite sunt tradițional românești. Din meniu nu vor lipsi platourile taranesti, vitel la protap, taierea porcului, tocanita de oaie, purcelus de lapte in cuptor de paine, ciolane de porc rotisate, bulz la gratar, pomana porcului, pui la rotisor, ciorbe, sarmale, pastrama de oaie, placinte de casa, gogosi, prajituri… Va fi un 1 decembrie românesc sută la sută”, ne-a explicat Nicu Ordean, unul dintre patronii pensiunii din Păltiniș.bucate-prelaDe la acest festin nu lipsesc nici băuturile românești. Vinul, rachiul, afinata, berea nu lipsesc din meniu. Vinul fiert și rachiul fiert vor fi la discreția celor care aleg Perla Păltinișului ca să se simtă ”românește” pe 1 decembrie.
Și pentru că de Ziua Națională, mâncarea românească merge ”mână în mână” cu muzica bună, cei de la Perla au pregătit și un program artistic care se va desfășura pe toata durata zilei și va cuprinde muzică folk, muzică populară, stand up comedy, muzică rock, muzică de petrecere, dansuri populare, iluzionism și multe alte surprize. jocuri-populare”Programul artistic este de excepție, iar cine a fost și în anii trecuți aici știe că pregătim multe surprize și din acest punct de vedere. Nu vor lipsi din program cei de la Junii Sibiului”, a mai explicat Nicu Ordean. Dacă vreți să vă rezervați un loc, puteți să faceți acest lucru sunând la telefon 0748502200 sau să accesați pagina evenimentului de pe Facebook, AICI.

Evenimente de excepție și în Sibiu
Instituția Prefectului Județului Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu și Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu au organizat un program de evenimente dedicate Zilei Naționale a României, 1 Decembrie. parada militara 1 decembrie la sibiu (12)Programul include o ședință solemnă cu participarea oficialităților, depuneri de coroane, un spectacol oferit de Ansamblul Folcloric Profesionist “Cindrelul – Junii Sibiului”, un concert susținut de Filarmonica de Stat Sibiu, vernisarea unei expoziții fotodocumentare dedicată acestei zile, vernisarea unei expoziții documentare care aniversează 150 de ani de la înființarea Asociațiunii Astra și retragerea cu torțe organizată de Garnizoana Sibiu.
Mai multe detalii și programul complet, găsiți AICI

Concert de hip hop românesc cu BUG MAFIA la Ursus Cotton Pub
Dacă te-ai decis să petreci în oraș seara de 1 decembrie, atunci trebuie să ști că cei de la Ursus Cotton Pub se pregătesc așa cum trebuie pentru tine. Este vorba de o surpriză românească de Ziua Națională a României. Fanii muzicii hip-hop cu siguranță se vor bucura cel mai tare, pentru că pe 1 Decembrie în pub-ul de pe Ion Rațiu, nr. 9 vor concerta cei de la BUG Mafia. mafia-bugNumărul de locuri în locație pentru acest concert este limitat, așa că cel mai bine vă cumpărați un bilet din timp. Acesta costă 30 de lei, iar informații și rezervări puteți să obțineți sunând la numărul 0752.268.866.
Mai multe detalii și programul complet, găsiți AICI

Distracție în Târgul de Crăciun
Târgul de Crăciun din Sibiu și-a deschis porțile acum aproape două săptămâni în prezența a peste 15.000  de oameni. tdcLocația din Centrul Istoric al orașului arată ca în basme și promite să fie atracția principală a acestei ierni în România.
Mai multe DETALII aici

Trenul Regal vine la Sibiu pe 1 decembrie și îl poți vizita
Trenul regal circulă pe traseul Sinaia-Bușteni-Predeal-Brașov-Codlea-Făgăraș-Avrig-Sibiu. Trenul va putea fi vizitat, în Gara din Sibiu, în aceeași zi, între orele 17.00 – 18.30.
Mai multe detalii și programul complet, găsiți AICI

Petrecere specială la Avrig
Sibienii vor avea la dispoziție în această iarnă încă un loc în care pot să meargă să patineze. Este vorba de Grădina reşedinţei de vară Brukenthal din Avrig, acolo unde joi seară se inaugurează un patinoar de peste 200 de metri pătrați.
Mai multe detalii și programul complet, găsiți AICI

Intrare liberă la Muzeul în Aer Liber
Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului este singura unitate C.N.M. ASTRA care va funcțiuna sub program normal.mori-de-vant-iarna-muzeul-in-aer-liber-sibiuMai multe detalii și programul complet, găsiți AICI

Evenimente și în Mediaș de 1 decembrie
De ziua Națională a României, 1 Decembrie, municipalitatea a pregătit o serie de evenimente pentru toți medieșenii care doresc să participe la această manifestare.
Mai multe detalii și programul complet, găsiți AICI

Se deschide patinoarul acoperit din Cisnădie
În data de 1 decembrie, singurul patinoar acoperit din judeţul Sibiu, cel al oraşului Cisnădie, cu o suprafaţă de aproximativ 800 metri pătrați, îşi va deschide porţile.
Mai multe detalii și programul complet, găsiți AICI

Ultima oră

Comentariul meu