șoferul autocarului atlassib implicat într-un accident în italia este nevinovat. detalii noi ies la iveală

Referitor la accidentul produs pe autostrada A4 din Italia, in data de 26.11.2016, in care a fost implicat un autocar ATLASSIB, reprezentații firmei cu sediul central la Sibiu fac mai multe precizari.

Autocarul Atlassib circula pe banda 1 a autostrazii si nu pe banda 2, asa cum s-a vehiculat.  Acesta a fost depasit, pe partea stanga, de un autovehicul de teren (Land Rover) al Protectiei Civile din Italia. In timpul depasirii, soferul autovehiculului de teren a pierdut controlul volanului si a izbit autocarul Atlassib, mai intai in cala 3 (dovada fiind urma de cauciuc lasata pe caroseria autocarului), apoi in apropierea rotii stanga fata. Autocarul cu remorca a intrat mai intai in balans, dupa care a parasit carosabilul, rupand parapetul de protectie din partea dreapta a sensului de deplasare si rasturnandu-se.
”Numai prezenta de spirit si experienta soferului a facut ca rasturnarea autocarului sa se produca lin, evitand o tragedie si limitand la minim numarul persoanelor ranite. In interval de o ora, reprezentantii Atlassib din Italia au asigurat un alt autocar, care a preluat calatorii apti pentru continuarea calatoriei spre Romania. De asemenea, impreuna cu membrii misiunii diplomatice a Romaniei in Italia, au acordat asistenta necesara celor 8 persoane ranite, care au fost transportate la spital, pentru investigatii medicale. La acest moment, o singura persoana a ramas internata in spitalul din Udine, celelalte fiind externate la scurt timp dupa prezentarea la Serviciul de primiri urgente a spitalelor italiene”, se arată într-un comunicat al companiei Atlassib.

Ultima oră

Comentariul meu