topul inventiilor facute de femei. printre ele se numara si ferestraul

Albert Einstein și Thomas Edison cei mai faimoși iventatori.În afară de Madame Marie Curie, toți marii inventatori sunt bărbați.Însă cinci femei despre care nu știați nimic până astăzi.

1. Adeline Dutto Train Whitney ( 1824 – 1906 ) – invenția ei: setul de cuburi cu litere aflabetului pentru copii.Adeline a scris peste 20 de cărți pentru fete.Era adeptă valorilor conservatorului.În intimitatea ei, se opunea sufragetelor.Deși tradiționalista, Adeline avea imaginație.Și-a pus-o în slujba familiei și copiilor.

2. Virginia Apgar ( 1909 – 1974 ) – medic antestezist în obstetrică și ginecologie.Îmediat după nașterea ei, chiar în primmele 60 de secunde după expluzie. în sala de travaliu, se face o apreciere a stării de sănătate a nou-născului, prin aprecierea funcțiilor vitale și a capacității de adapare la condițiile din mediul extrauterin.

3. Ruth Wakefield ( 1903 – 1977 ) – fiică de medic dietetician, cu imaginație genetică modelată pentru bucate inovatoare.Alături de soțul ei și-a cumpărat un han la margine de drum.Ciocolată Nestle în fursecurile de făină albă a amestecat în bucătăria s-a magică.Ruth a presărat ciocolată în fursecuri pentru primadată în istorie cum o zână presată praf magic peste lume.
4. Tabitha Babbitt ( 1779 – 1853 ) – atunci când cienva se gândeste la construcții și prelucrarea lemnului, își imaginează bărbați cu ciocane zdavene și ferăstraie, care transpiră în soare fierbinte.La începul anilor 1800, era nevoie de doi bărbați pentru a pune în miscare ferăstrău.Tabita Babbit a creat ferăstrăul circular în 1813, o femeie fără muschi, ci cu minte făcând procesul mai simplu.
5. Anna Connelly ( 1858 – 1943 ) – Anna ne-a scăpat de incendii. Ea a patentat efacuarea exterioară în caz de incendiu pentru clădurile cu mai multe etaje, care a fost de fapt un pod de efacuare în caz de incendiu.Înconjurat de o balustradă cu deschidere la capede, podul a permis evacuarea în condiții de siguranță dintre o clădire și în alta în timpul incediului.

 

Ultima oră

Comentariul meu