VIDEO – Ședință cu scandal la Șelimbăr. Exemplu clar de cum NU funcționează Consiliul Local

Consiliul Local Șelimbăr poate candida cu succes la titlu de ”cascadorii râsului”. O ședință care a avut trei proiecte pe ordinea de zi s-a transformat într-un adevărat circ la care preocupare unora din consilieri a fost ”de ce se transmite live” sau cum să vorbească mai gălăgios.

Deși se află la câțiva kilometri de centrul fostei capitale culturale din 2007, Șelimbărul suferă crunt atunci când vine vorba în a lucra în folosul cetățeanului. Ne referim aici strict la Consiliul Local al celei mai înstărite comune din județ. Ora de Sibiu a transmis în direct sedința de vineri a consilierilor locali din comuna învecinată Sibiului, dar din păcate am avut parte atât noi cât și cei care au urmărit live, de un adevărat circ.
Consilierii au fost mai preocupați de orice alte probleme, dar nu și de cele de pe ordinea de zi. Filip Botezatu de la PNL a fost mai preocupat ”de ce se transmite în direct ședința”, iar alți colegi din consiliu de cât de tare vorbesc unii peste alții în timpul intervențiilor. În sală au fost prezenți și locuitori din comună care au dorit să își prezinte probleme și au vrut să aibă întâietate, deși în mod normal aceste lucruri ar fi trebuit discutate la rubrica ”Diverse”, în ultima parte a ședinței. Unul dintre consilieri a fost chiar revoltat atunci când i s-a atras atenția că cei prezenți la masa de ședință, nu fac altceva decât să se certe. ”Cine se ceartă? Vedeți pe cineva să se certe?” a urlat acesta.
După aproximativ 20 de minute, primarul Marius Grecu a reușit să calmeze în primă instanță spiritele și să înceapă ședința.scoala selimbarDiscuții lungi și inutile. Două ore pentru trei proiecte
Astfel ședința care în mod normal nu ar trebui să dureze mai mult de 5 minute (așa cum se întâmplă de exemplu în Consiliul Local Sibiu), s-a întins pe o durată de aproape două ore. Diferența între Sibiu și Șelimbăr este aceea că proiectele de hotărâre propuse spre aprobare sunt discutate în prealabil în comisii, acolo unde fiecare partid este reprezentat de câte un consilier. Cum la Șelimbăr cel mai probabil astfel de comisii nu există, acesta este și motivul pentru care Consiliul Local funcționează la fel ca în urmă cu 20 de ani. Așa se ajunge ca uneori o ședință cu 20-30 de proiecte să dureze și 7-8 ore. La Sibiu durează 20-25 de minute.
Urmăriți mai jos înregistrarea transmisiei în direct de pe Ora de Sibiu.
PRIMA PARTE

A 2-A PARTE

Ultima oră

Comentariul meu

Publică