Foto credit: TBS, fotograf: Ovidiu Matiu
Foto credit: TBS, fotograf: Ovidiu Matiu

Teatrul de Balet Sibiu prezintă joi, 24 noiembrie 2016, de la ora 18:00, la Sala Traube din Mediaș, spectacolele de dans contemporan „The Briefcase” și „Nu mai sunt eu”, realizate de coregrafii Keston Meyer (SUA) și Daniel Alexandru Dragomir (România).

În această lună, TBS a dansat alte două spectacole în turneu, în România și Italia. Este vorba despre spectacolul „Giselle”, prezentat de TBS în data de 13 noiembrie la Centrul Cultural „Ion Manu” Otopeni, respectiv „Don Quijote”, dansat la Vigevano, în Italia, în data de 17 noiembrie 2016.

Kirill Ermolenko, Ayaka Nagai, Elliot Bourke și Gabriella Delgado invitați să danseze la Botoșani
Prim solistul TBS, de origine rusă, Kirill Ermolenko, alături de balerinii Ayaka Nagai (Japonia), Elliot Bourke (Australia) și Gabriella Delgado (SUA) au dansat sâmbătă, 19 noiembrie 2016, în cadrul galei de închidere a Festivalului Internațional al Dansului și Coregrafiei „Arlechin” Botoșani, iar în data de 21 noiembrie au participat ca invitați la Teatrul Bacovia din Bacău, în cadrul Simpozionului Internațional de Dans, organizat de Colegiul Național de Artă „George Apostu” Bacău.

A treia prezență a TBS la Mediaș din acest an
Spectacolul-coupé prezentat de TBS joi, 24 noiembrie, la Sala Traube din Mediaș, marchează a treia prezență a baletului sibian pe scena din Mediaș, după ce în martie a.c. balerinii TBS au prezentat publicului medieșean o gală de balet, iar în luna mai a.c. spectacolele „Paquita” și „Anotimpurile”. Biletele pentru spectacolele „The Briefcase” și „Nu mai sunt eu” pot fi cumpărate de la sala de spectacol. La eveniment vor fi prezenți și coregrafii Keston Meyer și Daniel Alexandru Dragomir. Spectacolele „The Briefcase” și „Nu mai sunt eu” au avut premiera la TBS în data de 13 iulie 2016. „The Briefcase” este un balet comic realizat de Keston Meyer inspirat de Quentin Tarantino și stilul de dans american swing al anilor 1940. „Nu mai sunt eu” este un spectacol de dans contemporan, inspirat de operele lui Constantin Brâncuși. Coregrafia este realizată de tânărul coregraf, în vârstă de doar 22 de ani, Daniel Alexandru Dragomir, Colajul muzical și light-designul spectacolului sunt realizate de Daniel Alexandru Dragomir. Andreea Vălean, elevă a Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” București ani a fost asistentul de coregrafie.
„Am creat acest spectacol pornind de la operele lui Brâncuși. L-am ales pe Brâncuși pentru că este un artist vizual exponent al culturii române, pentru că suntem în anul Brâncuși și am încercat să reinterpretez în dans ideile din spatele operelor lui: masa tăcerii, coloana infinitului, măiastra, pasăre în zbor și poarta sărutului, pentru ca, în final, să îl regăsim din nou pe Brâncuși. Cred că mesajul lui Brâncuși ajunge foarte ușor la public. Mi-ar plăcea totodată ca prin această coregrafie spectatorul să înțeleagă mai bine artistul, indiferent cine ar fi acesta, să înțeleagă mai bine efortul din spatele operei sale.”, spune Daniel Alexandru Dragomir, dansator și coregraf. Foto credit: TBS, fotograf: Ovidiu Matiu

Ultima oră