invitație la ”balul bobocilor basarabeni” în sibiu. cu un program sută la sută basarabean

Puțină lume știe că în Sibiu există de aproape cinci ani o asociație a basarabenilor din oraș. Peste 200 de membri au aderat la aceasta, iar activitatea de toamnă a asociației debutează cu organizarea unui bal al bobocilor basarabeni, pe 28 noiembrie la Ursus Cotton Pub.

Balul bobocilor Basarabeni 2016, se va desfasura luni 28 noimbrie, în Ursus Cotton Pub. Tema de anul acesta este „The GODFATHER Around the World”, temă care are ca scop să îl prezinte pe GodFather și familia sa în alte State, cu o alta cultură, adică ceva diferit de ce se știe despre „Corleone Family” provenită din Sicilia.  ”Balul va începe la ora 19:30, iar după  bal va urma o petrecere până dimineața. La eveniment vor participa patru perechi fortmate din studenți din anul întâi de la facultățile din oraș”, spune Pleșca Anatolie, unul dintre organizatorii evenimentului. ”Anul acesta vrem să promovăm talentele tinerilor basarabeni și anume Brai Eleonora și Lupascu Cristian”, mai spune Anatolie Pleșca. Prețul unui bilet este de 13 lei, iar rezervări se fac la numărul 0752269 949.

Peste 200 de membrii în Asociația Basarabenilor din Sibiu
Organizaţia studenţească, non-profit, apolitică, Asociaţia Basarabenilor din Sibiu (AB Sibiu), este o organizaţie tânără, creată în 2011, fiind reprezentată de către elevi şi studenţi basarabeni şi bucovineni care îşi fac studiile în Sibiu. Necesitatea înfiinţării unui grup care ar ajuta elevii şi studenţii de etnie română să se încadreze mai uşor în societatea românească, precum şi lipsa unui grup care ar reuni basarabenii şi bucovinenii din Sibiu au fost factorii determinanţi pentru naşterea AB Sibiu. ”În Sibiu acum sunt în jur de 200 de basarabeni și vorbim aici de studenti, liceeni, masteranzi, plus cei stabiliți definitiv în oraș.

Ultima oră

Comentariul meu