premii, trofee și multe aplauze pentru ansamblul ”ardealul”, formaţia de dans m&m și nu numai

Ultima săptămână s-a dovedit a fi pentru Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu una extrem de încărcată în activităţi culturale, educative şi ştiinţifice, activităţi care au fost recompensate prin premii, trofee şi multe aplauze.

Formaţia de Dans M&M coordonată de Miky Stoica a participat la două competiţii naţionale de unde s-a întors nu nu mai puţin de şapte premii. La Concursul Naţional de Dans „Everybody Dance With Us”, desfăşurat la Ploieşti M&M a câştigat cinci premii la secţiunile Dans Sportiv, Dans contemporan, Premiul Mass-Media pentru Isabela Haiduc şi Premiul pentru cea mai expresivă pereche,  iar de la Cluj Dance Festival, sibienii s-au întors cu Locul I la secţiunea Solo – Movie Theme, iar Marius Moldovan a fost declarat “Cel mai bun dansator” din Festival.
Clubul  de Creaţie şi Inventică din cadrul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu a fost selecţionat să participe cu două proiecte la Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret 2016, Salon organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului. Echipa formată din  Alexandru Claudiu Bakoș şi Ramona Giurea, coordonată de dr. ing. Mihai Victor Zerbeș a obţinut la secţiunea Ştiinţe Aplicate, o binemeritată meţiune cu proiectul Dehidrator home-made pentru legume și fructe realizat din materiale reciclabile.salon_inventicaAnsamblul Folcloric ”Ardealul” şi Ansamblul Folcloric “Abrašević” din Kraljevo – Serbia au demonstrat duminică, 20 noiembrie 2016, cum printr-o fuziune de talente artistice pot fi ȋmpărtășite datini şi obiceiuri strămoşeşti. Astfel, Sala Thalia a fremătat pe acorduri de colinde și cȃntece populare specifice fiecărei țări, spectatorii fiind fermecați de coregrafii inedite și dansatori tineri, talentați şi pasionaţi. Alături de orchestra „Ardealul” dirijată de Doru Sava au urcat pe scenă soliştii vocali Sebastian Stan, Paula Medrea, Radu Goţa, şi Gabriela Oancea.
Investigȃnd valoarea noțiunilor de colectiv, partajare, apropiere și tradiție, Ansamblul Folcloric “Abrašević”, un ansamblu cu o activitate mai veche de 100 de ani, și-a unit eforturile cu membri Ansamblului Folcloric Studenţesc “Ardealul”, într-un program de rezidenţă artistică, etalȃnd valorile inerente ale tradițiilor, ale ȋncarnării istoriei și ale ȋntemeierii unei legături durabile ȋntre oameni. Această comuniune a membrilor celor două ansambluri, coordonate de coregrafii Sorin Bădiţă şi Natasa Arsenijevic, a ridicat sentimentele lor de apartenență la un alt nivel, cel al percepției comune asupra spațiului, timpului și  datinilor ȋmpărtășite.marius_moldovan“Casa de Cultură a Studenţilor este o instituţie în care se regăsesc toate ariile culturale, iar produsul cultural rezultat este în egală măsură un concert/spectacol de folclor, de dans sau de muzică. Aceste tipuri de evenimente concentrează atât studenţii creatori, interpreţi – producători de cultură, cât şi pe cei care consumă pasiv cultura (spectatori). Pentru ambele categorii evenimentele organizate de Casa Studenţilor se constituie în căi de educaţie. Cunoaşterea modului în care tinerii consumă cultură şi îşi petrec timpul liber este foarte importantă din perspectiva ofertelor şi serviciilor prestate. De aceea, aceste aprecieri şi recompense, fie sub formă de premii oferite de specialişti sau aplauze ale publicului spectator, ne îndreptăţesc să considerăm că obiectivele propuse au fost atinse”, declară Liliana Popescu – Directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu