spectacol folcloric de excepție duminică la sala thalia din sibiu

Casa de Cultură a Studenților vă invită la Spectacolul ”Tradiții”, eveniment care sărbătorește atȃt datinile noastre, cȃt și cele de peste hotare, duminică, 20 noiembrie 2016, la ora 19:00, la Sala Thalia.

Din dorința de a stimula apariția unor noi proiecte și de a stȃrni interesul sibienilor față de tradițiile populare consacrate, Ansamblul Folcloric ”Ardealul” din cadrul Casei de Cultură a Studenților Sibiu și Ansamblul Folcloric “Abrašević” din Serbia s-au asociat pentru a realiza un program de rezidență artistică. Proiectul s-a născut după numeroasele zile petrecute de membri romȃni ai ansamblului ȋn Serbia la diverse festivaluri și după interesul similar al tinerilor sȃrbi atȃt față de evenimentele organizate de Casa de Cultură a Studenților, cȃt și față de cultura și obiceiurile romȃnilor. Astfel, cufundate ȋn tradiții, conexiune și artă, cele două ansambluri au concretizat ȋntreaga muncă ȋntr-o paletă de momente artistice complexe, ȋn cadrul cărora pașii de dans specifici Ardealului și Banatului Romȃnesc (ȋn coregrafia lui Sorin Bădiță și cu orchestra dirijată de Dorel Sava) se ȋmpletesc armonios cu cei din zone precum Belgrad, Nis, Krajiste și Pcinja, cu muzică reprezentativă pentru cele două țări.
”Suntem bucuroși să prezentăm publicului un altfel de spectacol folcloric, care nu doar ne amintește de frumusețea și importanța tradițiilor autohtone, dar ne face și să fim mȃndri de ȋnaintașii noștri și de moștenirea spirituală din Răsăritul Europei”, a declarat Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenților Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu