ipoteza unui mare sportiv al româniei: ursul împușcat la sibiu a fost adus în oraș de ong-uri. totul a fost premeditat!”

Unul din cei mai mari sportivi al România la ora actuală, campionul european la tenis, Andrei Filimon afirmă ca în cazul ursului împușcat la Sibiu, acesta ar fi ajuns în oraș printr-o acțiune premeditată.

Cazul ursului împușcat în Sibiu continuă să nască ipoteze greu de imaginat. Campion european la tenis și pasionat de vânătoare, sportivul Andrei Filimon este de părere că ”ursul împuşcat în Sibiu a fost adus în oraş de ONG-uri!”.
„Părerea mea este că totul a fost premeditat şi că acel urs a fost adus. Sibiul nu deţine păduri cu o populaţie de urşi atât de aproape, iar dacă ar fi avut, un urs nu ar fi ajuns până pe acele străzi”, a declarat acesta pentru ProSport.
„Eu sunt aproape convins că cineva a adus ursul în apropierea Sibiului. De ce ONG-urile nu se ocupă de defrişările din păduri!? Convingerea mea asta este, din postura simplului vânător, care cunoaşte habitatul urşilor. Dacă acel caz s-ar fi petrecut în Braşov şi ar fi pretins că a intrat în oraş ursuleţul din pădure, credeam. Dar uitându-mă pe hartă, nu văd vreo pădure pe lângă Sibiu care poate avea atâţia urşi”, a adăugat Filimon.
Sportivul mai susține și o altă teorie potrivit căreia acum câteva luni s-a încercat printr-o ordonanţă să se pună la dispoziţia vânătorilor peste 500 de exemplare de urs, 500 de lupi, 500 de pisici sălbatice şi probabil cineva nu a fost de acord şi a vrut să contracareze această idee, înduioșând populația prin omorârea unui pui și televizarea lui masivă.
„Când postezi pe internet o fotografie cu un lup din Alaska cu acei ochi mari, înduioşezi pe toată lumea. Când pui un ursuleţ cu ochii frumuşei şi spui că vânătorii vor să-l împuşte, oamenii cred că orice ursuleţ din pădure riscă să fie împuşcat de vânător. Nu! Nu este aşa! Pentru împuşcarea unui urs îţi trebuie autorizaţie specială, trebuie să se cunoască urşii respectivi de către Asoiciaţia de Vânători, sunt multe reguli care nu se încalcă”, spune Andrei Filimon.
Ursul ratacit in luna octombrie pe strazile din Sibiu a fost împuscat mortal în curtea unei fabrici, după mai multe ore in care zeci de polițiști și jandarmi au încercat să-l prindă.
Decizia împiuscării ursului a fost una extrem de controversata și a generat schimbari la nivelul conducerii IPJ Sibiu.
Aceeași teorie este susținută și de reprezentanți din Ministerul Mediului. Aceștia au declarat că există probabilitatea ca ursul să fi fost eliberat voluntar.

Ultima oră

Comentariul meu