start pentru cel mai important festival cultural maghiar de la sibiu

Ars HUNGARICA a debutat joi seara la Sibiu. Festivalul are in programul sau o serie de evenimente care merita atentia sibienilor.

Miklós Borsos s-a născut la Sibiu acum 110 ani. În amintirea artistului, care figurează și printre cei 100 Mari Sibieni Asociația Maghiarilor din Sibiu HID, organizatorul festivalului a programat mai multe evenimente la care așteaptă publicul larg.
Se vor vernisa două expoziții tematice (joi – orele 18, vineri – orele 16) în Turnul Sfatului, expoziții ce vor putea fi vizitate toată luna noiembrie.
Vineri, de la orele 17 iubitorii de carte, film și … Sibiu sunt invitați în Sala mică Thalia pentru lansarea volumelor de traducere în limbile română și engleză a lucrării autobiografice Miklos Borsos. Aceasta va fi urmată de proiecția unui film document /”Sibiu, dragostea mea”/ realizat și prezentat chiar de maestru în anul 1985. Filmul va rula cu subtitrare în limba română, intrarea fiind liberă.
Tot vineri, de la ora 12,00 se va deschide în sala CIT a Primăriei Municipiului Sibiu și expoziția Transylvania de Sud a lui Peter Wagner din Budapesta, prezentată de curatorul Robert Strebeli și arhitectul Szabolcs Guttmann.
Sâmbătă încep spectacolele pentru copii dimineața, iar seara – după scenetele de teatru umoristic de la Sala Gong toți iubitorii de dansuri populare maghiare sunt invitați în Sala Oglinzilor a FDGR pentru un curs interactiv și bal unguresc cu Formația Góbé din Ungaria.
În fiecare zi a festivalului sunt programate concerte în diferite stiluri muzicale în diferite locații, cluburi din Sibiu. Pentru detalii vă rugăm consultați site www.Szeben.ro

Ultima oră

Comentariul meu