dragoș pătraru lansează cartea "starea nației” la sibiu. se întâlneste și cu studenții sibieni

Dragoș Pătraru, realizatorul și moderatorul show-ului de autor al postului de televiziune națională Digi 24, va fi prezent, vineri, 18 noiembrie, la Sibiu, pentru două evenimente distincte: întâlnirea cu studenții Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, în prima parte a zilei, urmând ca în după-amiaza aceleiași zile, să aibă loc lansarea volumului „Starea Nației”.

Jurnalistul îi va provoca pe studenții sibieni la un dialog pe teme legate de conjuncția dintre presă și politică, în Aula Magna „Avram Iancu” a Facultății de Litere și Arte, începând cu ora 11.
Al doilea eveniment al zilei, care îl are ca protagonist pe Dragoș Pătraru, este lansarea cărții „Starea Nației” și va avea loc la ora 17, în sala Eiffel a hotelului Continental Forum. Volumul reprezintă o culegere de texte din emisiuni, la care se adaugă 30 de texte noi, semnate de Dragoș Pătraru și Mihai Radu.
„Politică fără delicatețuri”, „Școala te scapă de facultate”, „Democrația pe înțelesul nostru” și „Dați-ne și nouă niște bani furați!” sunt doar câteva dintre textele cuprinse în volumul de informare, educare și divertisment. Dragoș Pătraru își propune combaterea stereotipurilor de orice fel și încurajarea spiritului critic, inclusiv prin caricaturile schițate de Octav Mardale.
„Împreună cu studenții de la Jurnalism, anul III, ne-am gândit să aducem câte o personalitate media, pentru dezbateri pe teme de actualitate. Am început cu Mădălina Pușcalău, pe când era jurnalistă; ea și-a lansat cartea Înfruntarea finală, tot în fața studenților sibieni. De ce continuăm cu Dragoș Pătraru? Pentru că este unul dintre oamenii de televiziune care reușește să-și păstreze autonomia editorială. Pentru că abordează, cu un alt fel de umor, realitățile autohtone și, nu în ultimul rând, pentru că a fost extrem de deschis ideii de a veni în fața studenților.”

Ultima oră

Comentariul meu