dosarul penal în cazul asistentei decedată la pediatrie a fost clasat. suferea de o boală incurabilă

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a anunțat joi că dosarul penal în cazul asistentei Mihaela Mihai de la Spitalul de Pediatrie, decedată în 3 octombrie, a fost clasat. Autopsia a scos la iveală că tânăra suferea de o boală incurabilă.

”La data de 03.10.2016, lucrătorii din cadrul I.P.J. Sibiu – Poliţia Municipiului Sibiu, au fost sesizaţi cu privire la faptul că în acea zi, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a intervenit decesul, în condiţii suspecte, a asistentei medicale M.M., în vârstă de 30 ani, ce activa în cadrul acestei unităţi spitaliceşti şi se afla în timpul programului de lucru. Având în vedere acest act de sesizare, în cauză a fost începută urmărirea penală ˝in rem˝ sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, prev. şi ped. de art. 192 alin. 1 Cod pen. Dosarul a fost înregistrat iniţial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, ulterior, dat fiind obiectul cauzei, fiind preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, la data de 07.10.2016”, spune Prim procurorul Ion Veştemean, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

CITEȘTE ȘI: O asistentă de la Spitalul de Pediatrie s-a stins din viață din cauza surmenajului. A făcut infarct la numai 30 de ani

Moartea din cauza unei boli incurabile
Anchetatorii spun că în cursul anchetei penale, s-a procedat la audiere de martori precum şi a aparţinătorilor victimei şi a fost efectuată autopsia Mihaelei,  iar în cursul lunii noiembrie la dosarul cauzei a fost ataşat raportul de constatare medico-legală de autopsie. ”Prin acesta s-a stabilit că decesul numitei M.M. a fost unul neviolent şi s-a datorat unei boli extrem de grave, incurabile, cu o evoluţie fulminantă, localizată la nivelul plămânilor, producându-i acesteia un infarct pulmonar”, mai spune Prim procuror Ion Veştemean.

S-a clasat dosarul
”Având în vedere cele constatate prin raportul medico-legal, în speţa de faţă  urmează a se dispune clasarea cauzei pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, prev. şi ped. de art. 192 alin. 1 Cod pen., din ansamblul probator nefiind relevată acţiunea vreunei alte persoane care să fi avut drept consecinţă decesul numitei M.M”, mai afirmă Prim procuror Ion Veştemean. Se pare că tânăra suferea de edem pulmonar acut.

Revoltă în rândul medicilor și mămicilor
La momentul decesului s-a vehiculat că asistenta a murit din cauza extenuării și epuizării. Primul medic care a luat atitudine în acest caz este şeful secţiei Neonatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, care spune că a „pierdut un om de echipă”.
Citiți aici postarea impresionantă făcută de Livia Ognean și alte detalii despre acest caz cutremurător.

Ultima oră

Comentariul meu