update video - rezultate alegeri sua: donald trump ales președinte

trumpDupă o cursă foarte strânsă, câștigătorul alegerilor prezidențiale în SUA și al 45-lea președinte al Statelor Unite este Donald Trump, candidatul republican la Casa Albă, potrivit previziunilor CNN.

Scorul obținut de Domald Trump contrazice toate sondajele anterioare alegerilor, care o dădeau pe Hillary Clinton, candidata democrată la președinție, favorită cu un avas de circa trei procente. Surpriza însă s-a produs și Donald Trump a demonstrat ca știe ce vorbește atunci când le-a spus susținătorilor săi să nu se uite la sondaje, pentru că nu reflectă realitatea. Piețele financiare s-au prăbușit în urma rezultatului alegerilor din Statele Unite, pe fondul nesiguranței privind acțiunile noului președinte Donald Trump.

Republicanul Donald Trump este noul preşedinte al Statelor Unite, după ce a obţinut susţinerea a 10 electori în statul Wisconsin, anunţă Washington Post şi Associated Press.
Ulterior, el a mai obţinut susţinerea unui elector din Maine şi a 11 electori din Arizona, astfel că a ajuns la 289. Pentru a deveni preşedinte, el avea nevoie de susţinerea a cel puţin 270 de electori. Potrivit CNN, Hillary Clinton l-a sunat pe Trump pentru a-şi recunoaşte înfrângerea.
Ultimele secţii s-au închis la 8 ora României în Alaska, dar autorităţile numără încă voturile în mai multe state, printre care New Hampshire.

Ultima oră

Comentariul meu