scandal la cisnădie. primăria a închis centrul orașului pentru traficul auto

Administrația locală din Cisnădie a decis în ședința de Consiliu Local de luna trecută ca circulația mașinilor pe strada Piața Revoluției, să fie restricționată total. Cisnădienii fac scandal și au deschis o petiție on-line pentru abrogarea deciziei.

Primăria din Cisnădie a intrat oarecum în conflict cu mulți dintre locuitorii orașului. La ședința de luna trecută, consilierii locali au aprobat prin hotărârea 181/2016, ca traficul auto în zona centrală a orașului, pe strada Piața Revoluției, să fie interzis.
Decizia urmează să fie pusă în aplicare începând de joi, 10 noiembrie, iar acest lucru a stârnit furie în rândul mai multor locuitori. ” Pentru siguranţa cetăţenilor, pentru protejarea zonei istorice, cât şi pentru organizarea unor evenimente culturale, spaţiul cuprins între Biserica Evanghelică(Biserica saşilor) şi agenţia Loto-Pronosport va deveni unul pietonal. Această zonă va fi închisă circulaţiei auto începând de joi, 10.11.2016. Aproape în fiecare oraş european există o zonă pietonală, de obicei centrul istoric, unde se pot desfăşura diferite manifestări culturale sau artistice. Dorim să creăm şi la Cisnădie un astfel de spaţiu, care să completeze aspectul mult îmbunătăţit al oraşului. Ne-am gândit şi la fluidizarea traficului auto, modernizând rutele ocolitoare pentru cei care circulă cu maşina, astfel încât şoferii să nu fie afectaţi”, spune primarul Gheorghe Huja, pe pagina sa oficială de Facebook.primaria-cisnadie

Revoltă în mediul on-line. Și o petiție
Postarea primarului Huja are parte de zeci de comentarii prin care cisnădienii își exprimă nemulțumirea față de această decizie. ”Pentru siguranta cetatenilor era mai bine sa se inchida doar in timpul evenimentelor si nu tot timpul, inghesuind strazilie laturalnice deja aglomerate de traficul greu, raman la parerea ca desi nu poate reprosa nimeni ceea ce ati facut pt oras, aceasta este o decizie putin pripita!”, scrie Andrei Bițu. Și pe grupul de Facebook ”Ești din Cisnădie dacă…”, sunt zeci de comentarii care critică decizia luată de primăria Cisnădie.
De altfel s-a lansat și o petiție on-line pentru abrogarea hotărârii de CL 181, petiție semnată deja peste 120 de persoane. Găsiți petiția AICI. Foto: Facebook – Primarul care promite și face.

Ultima oră

Comentariul meu