în direct: președintele barack obama despre rezultatul alegerilor din sua

Președintele Barack Obama face declarații după rezultatul alegerilor din SUA, alegeri pierdute de candidatul democrat, Hillary Clinton, fostul său secretar de stat.
Barrack Obama a făcut un apel la unitate, pentru că de asta are nevoie America, subliniind că asta a auzit și de la președintele ales Donald Trump. Președintele american a spus că ” nu e niciun secret” că există diferențe de viziune destul de semnificative între el și Trump, însă a dat instrucțiuni echipei să-i facă tranziția acestuia cât mai ușoară.
“Tranzițiile de succes sunt ceea ce caracterizează democrația noastră,” a afirmat Obama. ” Voi face tot ce pot ca următorul președinte să aibă un mandat de succes”.
Președintele a mai spus că este mândru de Hillary Clinton și i-a mulțumit pentru activitatea depusă ca secretar de stat.
“Înainte de toate, suntem americani, suntem patrioți și ne dorim ceea ce este mai bun pentru țară”, a precizat Obama, adăugând că speră ca Trump va menține acest spirit în timpul perioadei de tranziție.

El a mai spus că SUA au nevoie de unitate, incluziune și respect pentru instituții.

Ultima oră

Comentariul meu