nouă sibience în cursa pentru "femeia anului 2016" în sibiu. cine sunt acestea

fb_img_1478615962924Sibienii sunt invitați să voteze femeia anului 2016 la Sibiu. În cursă sunt nouă persoane.

Concursul a ajuns la cea de a 2-a ediție, iar organizatorii campaniei „ FEMEIA ANULUI IN SIBIU 2016 “ sunt S.C. MEDIA GROUP SERVICES INTERNATIONAL S.R.L., S.C. Ideea 4 Events S.R.L.. Concursul este organizat si se desfasoara in perioada 7 noiembrie – 23 noiembrie 2016. perioada mai sus mentionata (7-23 noiembrie 2016), persoanele care doresc sa participe la campania “Femeia anului in Sibiu 2016” pot vota una din cele nouă doamne propuse. Iată mai jos care sunt nominalizările.

Daniela Cîmpean 

Presedinta Consiliului Județean Sibiucimpean1
Născută și crescută în Sibiu. În anul 1993 a absolvit cursurile Liceului Pedagogic și a profesat ca învățătoare timp de cinci ani. A fost una dintre cele mai frumoase perioade din viața ei, pentru că iubește foarte mult copiii și interacțiunea cu ei o umple de energie pozitivă. În paralel a urmat cursurile Facultății de Drept, iar din anul 1998 până la alegerile din iunie 2016 a activat ca avocat. O profesie frumoasă, care te ține conectat la realitatea ce te înconjoară și care îți oferă o perspectivă asupra vieții pe care puține profesii o dau. Știi foarte bine ce obligații dar și ce drepturi ai, motiv pentru care îți asumi cu mai mare ușurință responsabilități, iar deciziile pe care le iei sunt interpretate de multe ori ca fiind „curajoase”. În anul 2003 a intrat în politică cu intenția de a contribui la schimbările pe care le considera necesare în viața comunității sibiene. “Intenția mea a fost aceea ca politica să rămână o activitate extraprofesională. Mi-am modificat această abordare doar după ce colegii din partid, majoritatea primarilor și doamna președinte Raluca Turcan, mi-au acordat încrederea și șansa de a reprezenta interesul cetățenilor din calitatea de președinte al Consiliului Județean Sibiu și de a institui o administrație bazată pe corectitudine, pe respectarea legilor, pe competență, profesionalism și transparență.”

Silvia Macrea
Director Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu
.fb_img_1478616191700

Coregraf al Ansamblului Profesionist “Cindrelul-Junii” Sibiu și al Ansamblului “Ceata Junilor”. Este un adevărat ambasador al României prin spectacolele oferite cu Junii Sibiului în lume. Este frecvent implicată în acțiuni caritabile.

Corina Elena Cazan 
Medic primar pediatru, specialist gastroenterologie și nutriție pediatrică la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu – Șef Secție Clinica Pediatrie II
– Doctor în Medicină la Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca
– Șef de lucrări la ULB Sibiu – Facultatea de Medicină, disciplina Pediatrie
– Director Medical la Spitalul Clinic de Pediatrie în perioada august 2014 – mai 2016
Sunt medic pediatru de 28 de ani în Clinica de Pediatrie și am înțeles că devotamentul, sinceritatea și respectul sunt cele mai nobile sentimente. În echipa din care fac parte, prioritară este preocuparea pentru asistența medicală de înaltă performanță. Atenția permanentă este pentru reabilitarea și îmbunătățirea condițiilor din spital cu intenția de a realiza un climat agreabil pentru pacienți, părinți și personalul medical. Lumea copiilor este minunată și locul medicului pediatru este acolo unde oferi un zâmbet și redai bucuria. În Clinica de Pediatrie, formarea noilor generații de medici este o tradiție și vorbim de o școală medicală performantă. Am învățat să-mi respect maeștri și să duc mai departe, cu recunoștință și onoare, ștafeta unei minunate profesii.

Ana-Maria Micu
Membru Fondator Asociația Mâini Unite Sibiujpeg_20161108_164546_-1795421464

Asociația Mâini Unite este o asociație tânără, născută din dorința mamelor fondatoare pentru o viață mai bună a copilașilor din Sibiu și împrejurimi. Mamele din Mâini Unite reprezintă părinții din Sibiu în comisiile și consiliile de administrație ale Spitalului de Pediatrie Sibiu, susțin proiecte și își desfășoară activitatea în următoarele domenii: sănătate, comunitate, educație și învățământ, finanțează proiecte mici cu idei mărețe: Biblioteca Sistemelor de Purtare Sibiu, achită tratamente și intervenții chirurgicale în țară și străinătate pentru cei aflați în nevoie, susțin copilașii talentați care provin din familii defavorizate prin proiectul ” Academia Mâini Unite” și alți 25 de copilași beneficiază de hrană prin proiectul “O masă calda”. Toate persoanele din asociație își desfășoară activitatea în mod voluntar. Sunt “plătiți” cu zâmbete și lacrimi de bucurie.
În 2016 Ana-Maria și-a dedicat parte din timp programelor din domeniul sănătății prin campanii de informare privind sănătatea copilului, “Conect – din dragoste pentru copii”, “ABC – Să învățăm despre copii. Școala Părinților” (proiect realizat în colaborare cu Asociația Baby Care și finanțat de Salvați Copiii România), seminarii pediatrice informative (La ce să te aștepți când ajungi la spitalul copiilor?), reprezentarea părinților din Sibiu în relațiile cu instituțiile statului, dar și proiecte de strângeri de fonduri -“Dăm startul în viață” prin care s-au achiziționat echipamente pentru secția de terapie intensivă neonatală.

Daniela Cîrlan
Atletă de performanțădaniela carlan

– componentă a lotului olimpic și participantă la două olimpiade: Atena 2004 și Rio 2016, în două probe diferite: marș și maraton;
– medaliată cu argint la campionatele europene de juniori;
– multiplă campioană națională la mai multe probe: 10.000 m, semimaraton și maraton;
– din 2016 membru fondator al Asociației Club Sportiv “Da pentru sport”, care își propune promovarea mișcării pentru sănătate și sportului de masă, atât pentru adulți cât și pentru copii;
– din 2016 antrenor/coordonator al proiectului “Sibiu în alergare”.

Diana Fufezan
Actriță a Teatrului Național Radu Stanca Sibiufb_img_1478615125426

De 15 ani îndrumă destinele studenților actori din cadrul Departamentului de Artă Teatrală a Facultății de Litere și Arte din Universitatea Lucian Blaga Sibiu, din această toamnă ocupând funcția de Conferențiar Univ Dr. în cadrul Departamentului. De-a lungul anilor a reprezentat Universitatea sibiană la diverse Festivaluri studențești internaționale de teatru și se mândrește că munca studenților a fost răsplătită cu premii de grup și individuale. Alături de colegii ei din Teatrul din Sibiu, a promovat teatrul românesc peste hotare, reprezentând Sibiul și România la prestigioase Festivaluri Internaționale de Teatru pe toate meridianele lumii, obținând premii importante, contribuind la imaginea bună a culturii românești pe plan international. De asemenea, face parte din distribuția spectacolelor de teatru apreciate și premiate în România.
Cu sprijinul Teatrului Național Radu Stanca Sibiu a realizat un proiect de prezentare de spectacol pentru comunitățile românești din Japonia, China, Luxembourg, proiect pe care dorește să îl extindă pentru comunitățile românești din cât mai multe țări ale lumii.
S-a implicat în viața socială prin diverse recitaluri de poezie oferite Căminelor pentru persoane vârstnice, Căminelor pentru copii orfani, prin activități pentru copii din grădinițe și spectacole pentru acțiuni caritabile.

Livia Ilie
Prorector Universitatea Lucian Blaga Sibiujpeg_20161108_172756_-1797357501

Absolventă a ASE București (1992), absolventă a MBA Canadian, specializare Finanțe (1996), doctor în economie la ULBS (2003)
Cadru didactic la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Științe Economice din 1992 (din 2007 profesor universitar)
Profesor asociat MBA Româno-Canadian, București (1999-2015),
Director academic MBA Româno-Canadian, București (1998-2005)
Prorector Strategie organizațională și financiară din 2012
“Mi-am dorit să devin profesor din școala primară. Și visul mi s-a împlinit când am terminat facultatea, devenind cadru didactic la Universitatea din orașul meu natal. Am crescut și m-am perfecționat odată cu Facultatea de Științe Economice, și în plus am avut șansa să îmi dezvolt competențele profesionale și manageriale în cadrul unui program internațional, pe care l-am absolvit și mai apoi l-am coordonat academic pentru mulți ani. Experiența pe care am acumulat-o de-a lungul anilor încerc să o fructific din 2012 în folosul ULBS, de când mi s-a oferit șansa să fac parte din echipa de conducere în calitate de prorector”, spune aceasta.

Adina Zotinca
Make-up Artist fb_img_1478615403031

În 1998 am absolvit cursul de cosmetică și machiaj profesional din cadrul școlii “Christine Valmy”. Acesta a fost începutul împlinirii unui vis. Acela de a avea propriul meu salon. A fost doar primul pas. Ambiția m-a purtat până în Germania unde mi-am perfecționat tehnicile profesând pentru 3 ani. Am considerat că pot să fac mai mult și am plecat în SUA pentru o perioadă, pentru a învăța tehnici noi. Din dorința de a-mi perfecționa tehnicile de machiaj și de a învăța noutățile apărute în domeniu, am ales să studiez la o scoală renumită de pe coasta de vest a SUA, California, aproape de Hollywood, în Newport Beach: Cammua Couture Academy. Această scoală am absolvit-o în martie 2011. Acum am salonul pe care mi l-am dorit, un vis pentru care mă dedic trup și suflet și care îmi aduce multe bucurii și o nemaipomenită satisfacție atunci când îmi văd clientele plecând mulțumite de la mine, reîntorcându-se periodic. Din anul 2008 am început o frumoasă colaborare cu un post național de televiziune, Kanal D, pentru care săptămânal furnizez materiale pentru rubrica de frumusețe din cadrul știrilor!
Un alt vis împlinit este Școala de machiaj Adina Zotinca, în cadrul căreia predau ceea ce iubesc să fac: machiaj! Oferim cursuri atât pentru cei care sunt sau doresc să devină profesioniști, cât și pentru amatori! Dorința mea de a avea doar cliente mulțumite mă face să îmi doresc să fiu mereu la curent cu noutățile din acest domeniu. Așadar, seria specializărilor continuă.

Alina Tărnăuceanu
Director Serviciul Ambulanță Sibiufb_img_1478616251693

De unde vin? Îmi place să cred că Brâncuși m-a trimis acum 22 de ani în Sibiu să alin suferințele Ardealului. Și dacă tatăl meu a fost oltean și mama mea este născută în Basarabia, eu ce sunt?

Cine sunt? Un anonim care și-a ales sau a fost ales de profesia de medic. Ca specialitate, sunt medicul “familiei”, dar lucrez la Serviciul de Ambulanță din 1998. După 13 ani de adrenalină, ani în care m-am născut, am suferit și uneori am și murit cu fiecare pacient, am considerat că e timpul să schimb ceva în viața mea. Și dacă la categoria “impuse” am schimbat buletinul, la “liber alese” mi-am multiplicat obiectul muncii. Pe lângă cei salvați vreau să salvez și salvatorii.

Ce fac? Încerc să obțin cât mai mult din ceea ce mi-a lipsit mie în teren. Mă străduiesc să formez oameni cărora să le placă cu adevărat “salvarea” și să-i fac să înțeleagă că la noi ”salvariștii” fișa postului e doar o procedură. Iar noi lucrăm pentru noi. Nu suntem eroi ci doar “nebunii” potriviți care gândesc și acționează dincolo de protocoale încercând și uneori cu ajutor chiar reușind să amâne inevitabilul.

Încotro mă îndrept? Îmi doresc să rămân aici. În centru. În miez. Cu și pentru cei care m-au adoptat. Și chiar dacă nu de aici se dă “ora exactă” aici a fost și rămâne “Grădina Maicii Domnului.”

Ce las în urmă? Fotografia mea…

Ultima oră

Comentariul meu