​încep licitațiile pentru loturile 1, 4 şi 5 ale autostrăzii sibiu - piteşti. când se estimează finalizarea întregului proiect

​încep licitațiile pentru loturile 1, 4 şi 5 ale autostrăzii sibiu - piteşti. când se estimează finalizarea întregului proiect

Ministerul Transporturilor va scoate la licitație până în data de cinci decembrie, două din loturile viitoarei autostrăzi Sibiu – Piteşti. Un al treilea lot va fi licitat până în 12 decembrie. Ministrul Sorin Buşe spune că autostrada peste munți va fi gata în 2021.

Ministrul susţine că, după deblocarea construcţiei mai multor proiecte de autostradă din iulie până acum, urmează demararea licitaţiilor pentru toate secţiunile de autostradă cuprinse în masterplan şi rămase nelicitate.
”De la 1 noiembrie începem un val foarte mare de licitaţii. Vom licita absolut tot ce este licitabil în masterplan, peste 500 de kilometri de autostradă. Lucrările la loturile 1 şi 5 din autostrada Sibiu-Piteşti vor fi licitate până în 5 decembrie, iar pentru lotul 4 o săptămână mai târziu”, a spus Buşe, în interviul acordat News.ro.
Autostrada Piteşti-Sibiu, parte din Autostrada Bucureşti-Nădlac (A1), este, în prezent, cel mai important proiect de şosea rapidă din România, pentru că realizarea sa ar permite traficul neîntrerupt pe autostradă între Capitală şi frontiera cu Ungaria. În plus, autostrada de circa 117 kilometri ar fi prima care ar trece munţii, făcând legătura între Muntenia şi Transilvania, peste Munţii Carpaţi.

Gata în 2021
Evenimentul nu se va produce, însă, decât la mai mult de un secol de la Marea Unire din 1918, termenul avansat în prezent pentru finalizarea lucrărilor fiind 2021, în cel mai bun caz. În prezent, proiectul se află în faza de revizuire a studiului de fezabilitate, contractul suferind, însă, mari întârzieri.
Buşe a precizat că licitaţiile pentru proiectul tehnic şi obţinerea autorizaţiei de construire vor fi finalizate până în 30 noiembrie pentru loturile 1, 4 şi 5, iar lucrările ar urma să fie terminate în 2021. foto: arhiva

Ultima oră

Comentariul meu